09.07.2021  |  Innovation

Mercedes-Benz’ el-lastbil eActros er klar til serieproduktion

Elektrificeringen af den tunge transport har fart på hos Mercedes-Benz, for nu præsenterer den tyske producent den serieproduktionsklare version af den fuldelektriske eActros, som blandt andet har fået betydeligt længere rækkevidde.

I 2016 kunne Mercedes-Benz præsentere den første fuldelektriske prototype-lastbil, og bare to år senere i 2018, var konceptbilen eActros så klar til at rulle ud på vejene hos udvalgte kunder. Siden da er det blevet til mere end 500.000 testkilometer i daglig kundedrift, og udviklingen fortsætter med uforandret momentum, for nu er Mercedes-Benz nemlig klar til at sætte den fuldelektriske eActros i serieproduktion.

Det meddelte bilproducenten ved en online verdenspremiere den 30. juni.

Øverste chef fra Mercedes-Benz Trucks, Karin Rådström, fremlagte de vigtigste nye detaljer om eActros, som er optimeret på en række centrale parametre.

Længere rækkevidde og maksimal nyttelast

eActros er nemlig blevet mere kraftfuld og mere sikker – og så rækker batteriet nu til flere kilometer end før. Og da eActros samtidig klarer samme nyttelast som søstermodellen med dieselmotor, sætter den nye el-lastbil en ny standard inden for elektrificeret tung transport.

Det forklarer marketing og eMobility launch manager hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark, Mikael Voigt, som ser frem til at byde de første danske kunder velkommen bag rattet:

Læs også: Dachser udvider emissionsfri levering til 11 europæiske byer

“Vi glæder os helt enormt til at kunne tilbyde vores kunder den færdige version af eActros, for der er virkelig tale om en lastbil, der lægger afstand til konkurrenterne. Rækkevidden er nu så lang, at lastbilen nemt klarer både bydistribution og regional distribution, og da nyttelasten ikke adskiller sig fra Actros med dieselmotor, appellerer eActros nu til endnu flere kunder. Og med det netop indgåede infrastrukturforlig er der desuden sikret et betydeligt tilskud til anskaffelse af grønne lastbiler allerede i 2022,” siger han i en pressemeddelelse.

Serieproduktionen af eActros begynder efter planen i løbet af andet halvår af 2021 på fabrikken i sydtyske Wörth, som i lighed med resten af Daimler-koncernens europæiske fabrikker overgår til 100 procent CO2-neutral produktion allerede næste år.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere