04.03.2021  |  Branchenyt

Mens restaurationsbranchen bløder, blomstrer transportsektoren

Danske firmaers salg er steget både fra november til december, samt fra tredje til fjerde kvartal. Det er i høj grad den positive udvikling i transportsektoren, der gør op for en hotel- og restaurationsbranche, der er i frit fald. Ligeledes er en markant stigning i salg af biler i december med til at løfte salgstallene for fjerde kvartal.

Salg i transportsektoren steg med 6,9 procent fra tredje til fjerde kvartal af 2020. I ejendomshandel og udlejning, så man ligeledes en fremgang – her på hele 9,5 procent.

Opturen i disse sektorer sammenlagt med et øget salg af personbiler og motorcykler betyder, at de danske virksomheders samlede salg ender på et niveau i Q4 1,9 procent over tredje kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Dansk industri afslutter 2020 med gode resultater

Det var særligt i december, at salget af personbiler stak af efter et meget stille år for motorkøretøjsforhandlere. Det skyldes i høj grad corona, at salget har stået så stille i 2020, mener eksperter. Derfor vedtog man fra december en ny aftale om registreringsafgifter, som fik skubbet salget i gang igen.

Mens der i landbrug, samt bygge og anlæg har været et mindre fald i salget fra Q3 til fjerde kvartal, så er hotel- og restaurationsbranchen i frit fald. Der har været et fald på 15,5 blot fra november til december – og et generelt fald på 25,3 procent fra tredje til fjerde kvartal.

Kilde: Danmarks Statistik, Danmarks Statistisk

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere