18.02.2021  |  Branchenyt

Mens Esbjerg knapt undgår nedgang, vokser Aabenraa Havn

2020 har været et svært år. Brexit og en verdensomspændende epedemi fik udsigterne i erhvervslivet til at se dunkle ud. Men Esbjerg Havn har til trods formået næsten at holde godsomsætningen fra 2019. I Aabenraa nøjes man ikke med kun lige at klare den: Her er der godt 20 procent fremgang i forhold til 2019.

Esbjerg Havn formåede næsten at holde godsomsætningen på samme niveau som i 2019. Havnen oplevede kun et på 2,3 procent.

 ”Vi er rigtig glade for, at vi næsten fastholder tonnagen. Tidligt på året var der frygt for, at det ville gå betydeligt dårligere, så selvom vi har nedgang, er vi godt tilfredse,” siger formand for Esbjerg Havns bestyrelse, Flemming N. Enevoldsen, i en pressemeddelelse.

Ligeledes glade er man hos Aabenraa Havn, hvor man nærmest ligefrem jubler.

Læs også: Aalborg Havn udvider multiterminal til dobbelt størrelse

”Det er utrolig dejligt at se tallene for 2020. For når Aabenraa Havn oplever en stigning i godsomsætningen, er det ensbetydende med, at det går godt for vores kunder. Og det tyder på, at vi lykkedes med vores mission om, at vi skal være med til at skabe værdi og konkurrencefordele for vores kunder. Så er det jo ekstra glædeligt for os, at kunderne kvitterer med at skabe en øget godsomsætning”, udtaler Henrik Thykjær, direktør for Aabenraa Havn.

Havnen opnåede i 2020 en samlet godsomsætning på næsten 1,7 millioner tons gods. Det er en stigning på 19 % i forhold til 2019.

Nye tiltag sikrer succes

Hos Esbjerg Havn forsøgte man at holde krisen på afstand ved at prøve nogle nye tiltag af. Blandt andet har man i løbet af året tilbudt kunder at udskyde betaling for oplagring af gods, og havnen har forlænget betalingsfristen for arealleje. Samlet set har sikret aktivitetsniveauet, mener Flemming Enevoldsen.

”Vi har brugt en del af Esbjerg Havns midler til at understøtte aktiviteter og kunder på havnen. Det betyder, at vores resultat måske ikke bliver prangende, men til gengæld har vi været med til at hjælpe vores kunder og sikre, at ruter kunne opretholdes, og dermed har vi også holdt en hånd under godsomsætningen. Det kunne være gået betydeligt værre”, udtaler han.

Samtidig er man i gang med at udvide i Aabenraa – en beslutning, som Aabenraa Havn især er glad for efter at have set resultaterne for 2020.

Læs også: Havnene i København og Los Angeles vil samarbejde om bæredygtighed

”Aabenraa Havn er et vigtigt aktiv for ikke kun Aabenraa kommune, men for hele Sønderjylland og Nordtyskland. Derfor er jeg også ekstra stolt af årets stigning i godsomsætning, der for mig tydeligt viser, at vores beslutning om at erhverve arealerne ved det tidligere Enstedværket var både rigtig og vigtig. Vi ønsker at skabe attraktive rammer for industrien”, udtaler Erwin Andresen, bestyrelsesformand for Aabenraa Havn.

Han fortsætter: ”Med de nye arealer kan vi give yderligere plads til udvikling til vores nuværende kunder, men vi kan også tiltrække nye virksomheder til havnen. Derved er vi med til at skabe flere arbejdspladser, der jo er grundlaget for vores velfærd i kommunen. Vi lever op til vores vision om at Aabenraa Havn er med til at skabe en bedre fremtid og støtter op omkring Aabenraa Kommunes Sund Vækst Strategi.”

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere