20.01.2022  |  Produktion

Maskin- og medicinalindustri trækker produktionen op

Den danske produktion er i fremgang og i november var medicinal- og maskinindustrien drivkraften bag udviklingen.

Industriens samlede produktionsindeks steg 3,0 procent i november - primært på grund af pæne stigninger i henholdsvis maskin- og medicinalindustri. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Produktionen svinger en del på månedsbasis, men set over perioden september-november så steg produktionen 0,3 procent i forhold til de foregående tre måneder. I forhold til november 2020 er produktionsindekset steget med 12,2 procent i ikke-sæsonkorrigerede tal.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med en stigning i produktionen i november på henholdsvis. 10,2 procent og 13,6 procent var det de to vigtige brancher medicinal- og maskinindustrien, som var drivkraften bag stigningen i det samlede produktionsindeks.

Læs også: Danske arbejdsomkostninger vokser dobbelt så meget som tyske i Q3

Set over perioden september-november er produktionen i maskinindustrien steget med 11,1 procent i forhold til de foregående tre måneder, mens produktionen i medicinalindustrien er faldet med 4,9 procent.

Til gengæld er produktionen i elektronikindustrien faldt med hele 17,3 procent i november og set over perioden september-november er produktionen i branchen faldet 6,4 procent. Udover faldet i denne branche var der fald i produktionen i yderligere seks brancher i november. Samlet set var faldene dog ikke store nok til at trække det samlede produktionsindeks ned.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere