29.10.2019 | Innovation
Maersk Tankers beholder rotorsejl efter succesfuld testsejlads
Et forsøg med rotorsejl har reduceret CO2-udledningen og mindsket brændstofforbruget på et af Maersk Tankers' skibe, så selskabet beholder sejlene, selvom forsøget er slut. Man overvejer også, om sejlene skal bruges på en større del af flåden.
Forsøget med sejlene varede et år, og tankeren Maersk Pelican har reduceret sit brændstofforbrug med 8,2 procent. Det giver rederiet en besparelse i CO2 på 1400 tons. Foto: Maersk Tankers.
I august 2018 indledte Maersk Tankers et forsøg med vindfremdriftsteknologi, hvor to rotorsejl blev installeret på skibet Maersk Pelican. Forsøget har vist en markant reduktion af drivhusgasser. Det skriver shippingwatch.dk
Læs også: Maersk starter test med vindrotorer på tankskib
Forsøget, der varede et år, har reduceret tankerens brændstofforbrug med 8,2 procent. Det giver rederiet en CO2-besparelse på 1400 tons.
"I løbet af den et-årige prøveperiode på Maersk Pelican har besætningen og operatørerne givet positive tilbagemeldinger på brugen, sikkerheden og performance af rotorsejlet under alle vejrforhold," siger Tommy Thomassen, CTO hos Maersk Tankers til Shippingwatch.
Overvejer at udvide konceptet
Maersk Tankers vil derfor beholde sejlene på Maersk Pelican på grund af den store succes. Rederiet overvejer nu, om det giver økonomisk og kommerciel mening at bruge sejlene på en større del af sin flåde.
Sejlene er en af flere muligheder, som rederiet undersøger for at nå sit mål om at reducere sin udledning med 30 procent inden 2021.
Læs også: Scandlines installerer rotorsejl på hybridfærge
Maersk Tankers indgik i marts 2017 samarbejdet om sejlene med Shell Shipping & Maritime, det britiske energiteknologiske institut (ETI) og finske Norsepower Rotor Sails. De to sejl, der er mere end 30 meter høje og fem meter i diameter, består af to mekaniske cylindre, som spinner om deres egen akse, for at skabe fremdrift.
- MGC
Branchenyt

Færre iværksættere klarer skærene
Der er relativt færre nystartede virksomheder i Danmark, der er i live efter fem år, end det var tilfældet tidligere. I 9 ud af 10 brancher er overlevelseschancerne faldet. Kun i én branche går det markant bedre. Det er meget bekymrende, mener SMVdanmark, for iværksætterne er innovative, holder de store virksomheder på tæerne og skaber fremtidens vækst og arbejdspladser.
Lager & distribution

Søfarten løftes til nyt grønt niveau
Kommissionsformand Ursula von der Leyen har navngivet verdens første containerskib drevet af grøn metanol i København.
Branchenyt

En uoverskuelig arbejdsbyrde er hverdag for mange
26 procent af danske medarbejdere oplever oftere end andre en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres daglige arbejdsliv. Det er særligt manglende ressourcer eller urimelige deadlines, som skaber en uoverskuelig arbejdsbelastning. Det viser en ny analyse fra PwC om det danske arbejdsmarked.
SCM 4.0

Skyen baner vejen for robotterne
Robotter er langt mere end fysiske enheder. Systemerne bag, der træner robotterne og gør dem intelligente, er mindst lige så vigtig for robotteknologi. Ifølge Amazon Web Services (AWS) har udbredelsen af cloud-teknologi i høj grad revolutioneret brugen af industri- og logistikrobotter.
Produktion

EU-topchef opfordrer til kamp for at sikre europæisk industri
Det er virkelig positivt, at formanden for Europa-kommissionen, Ursula von der Leyen, i sin ”State of the Union”- tale slår fast, at Europa skal kæmpe for at holde industrien på det europæiske kontinent.
Produktion

Ny serieproduktion af elektriske lastbiler i Gent
Volvo Trucks øger produktionen af elektriske lastbiler og indleder nu serieproduktion af tunge elektriske lastbiler på sin fabrik i Gent i Belgien. Det betyder, at elektriske Volvo-lastbiler nu produceres på fire fabrikker – tre i Europa og en i USA.