15.09.2023  |  Innovation

Mød fremtidens teknologier på Technomania

Der kommer fuldt blus på digitalisering, grøn omstilling og fremtidens teknologier på årets store teknologi-event Technomania, som løber af stablen i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober.

Der er skruet op for ambitionerne, når Ingeniørforeningen IDA slår dørene op for årets store teknologievent Technomania, som er en del af HI Tech & Industry Scandinavia i Herning. IDAs 3.500 kvadratmeter store oplevelsesunivers inviterer gæsterne inden for til en fascinerende blanding af fremtidsteknologi, spændende talks, startups og specialevents.

Hovedoverskriften for de mange aktiviteter, der løber af stablen i Hal F i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober, er den grønne omstilling og nye energiløsninger, og med Green Power Denmark, Ørsted, Hitachi Energy og N1 som samarbejdspartnere på energiområdet er der garanti for at møde nogle af de mest nyskabende bud på, hvordan vi i fællesskab kan skabe en bæredygtig fremtid.

”Den nuværende forsynings- og energikrise har sat turbo på en ny industriel virkelighed, som tvinger virksomhederne til at reagere. Teknologien kan understøtte udviklingen af bæredygtig industri og produktion, og de virksomheder, som vil og tør investere i de grønne potentialer, er fremtidens vindere. På Technomania vil vi gerne præsentere nogle af de løsninger, som viser vejen til en bæredygtig fremtid – både blandt de etablerede virksomheder og de nye lovende startups”, siger Laura Klitgaard, der er formand for IDA.

På Technomania vil de besøgende få øjnene op for, at digitalisering, kunstig intelligens og grøn teknologi går hånd i hånd, når det gælder om at indfri klimaambitionerne, samtidig med at vi gør os uafhængige af fossile brændstoffer. Blandt andet har du mulighed for at opleve, hvordan en digital tvilling til en 12,6 meter lang vindmøllevinge virker og responderer på samme måde som en fysisk vinge, så det er muligt at spore vingens tilstand, efterhånden som mulige skader opstår gennem hele dens livscyklus.

Technomania kan også præsentere den smalleste elbil i verden – den dansk producerede iEV Z, som har en rækkevidde på 100 kilometer og kan skifte størrelse efter behov, så der bliver plads til en medpassager. Den er kun 78 centimeter bred, vejer 220 kilo og har en tophastighed på 45 kilometer i timen. Køretøjet har et fem gange lavere energiforbrug end de gængse elbiler, og den kan både oplades gennem de indbyggede solceller og med en intelligent ladestation uden brug af kabler. Dermed er iEV Z et godt eksempel på moderne mikromobilitet i storbyerne.

Læs også: Fokus på Tech-giganter og kunstig intelligens

”Vi bestræber os på at bringe det bedste af dansk innovation og knowhow ind i Technomania, så vi skaber et teknologisk univers med plads til fordybelse, begejstring og oplevelser. I løbet af de tre dage kan du møde et overflødighedshorn af spændende udstillere og snuse til morgendagens teknologier”, fortæller Laura Klitgaard.

På scenen i Technomania præsenterer IDA 32 inspirerende oplæg fra Danmarks største eksperter indenfor Power-to-X, AI, rumfart, cybersikkerhed, robotter, fremtidsteknologi og bæredygtig ledelse samt en række aktiviteter og workshops fordelt over de tre dage.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere