Fokus på Tech-giganter og kunstig intelligens

Regeringens tech-ekspertgruppe har præsenteret 13 anbefalinger til bedre håndtering af de problemstillinger, der er forbundet med tech-giganternes forretningsmodeller.

Indtoget af avancerede chatrobotter som ChatGPT rejser en lang række etiske spørgsmål til tech-giganternes brug heraf og anvendelse af teknologien i virksomheder, blandt medier og generelt i forhold til demokrati, forbrugerforhold og desinformation. Foto: 123rf.com..

11.09.2023

SCM.dk

Udviklingen af kunstig intelligens skyder frem med raketfart. Det gælder især såkaldt generativ AI, som er en gren af kunstig intelligens, der beskæftiger sig med at skabe nyt indhold baseret på eksisterende data.

Indtoget af avancerede chatrobotter som ChatGPT rejser en lang række etiske spørgsmål til tech-giganternes brug heraf og anvendelse af teknologien i virksomheder, blandt medier og generelt i forhold til demokrati, forbrugerforhold og desinformation.
Regeringens tech-ekspertgruppe har derfor besluttet, at deres næste arbejde skal have fokus på tech-giganternes brug af kunstig intelligens, herunder hvordan tech-giganternes brug af kunstig intelligens påvirker samfundet, og hvordan teknologien kan tøjles, så den ikke løber løbsk.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:
“Vi skal holde skarpt øje med, hvordan tech-giganternes brug af kunstig intelligens kan påvirke vores samfund. Det er både fascinerende og skræmmende, hvad eksempelvis ChatGPT er i stand til. Udviklingen går meget stærk. Derfor skal vi sætte rammerne for tech-giganternes brug af kunstig intelligens, så de i højere grad respekterer vores krav til blandt andet forbrugerbeskyttelse og tryghed om de data, de har om os”.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre udtaler:
”Vi står midt i en værdikamp. Det er tid til, at vi stiller strengere krav til tech-giganternes udvikling og anvendelse af kunstig intelligens. Teknologien skal bruges til det fælles bedste og ikke til at fastholde vores børn på de store platforme. Vi står overfor komplekse udfordringer, som vi skal have løst fra bunden. Derfor er jeg også glad for, at ekspertgruppen nu vil se på, hvordan vi kan gøre en reel forskel overfor tech-giganternes anvendelse af kunstig intelligens”.

Læs også: MiR og BILA vil gøre automatisering lettere

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt udtaler:
”Udbredelsen af kunstig intelligens varsler en ny og samfundsændrende tid, som både bringer muligheder, dilemmaer og svære udfordringer. Hvis vi anvender AI klogt, kan det forøge vores effektivitet og gøre hverdagen lettere. Men vi skal være på vagt og se alvorligt på de udfordringer, som det giver – ikke mindst for vores børn og unge, hvor eksempelvis Snapchats nye chatbot direkte kan anvise om selvskade. Det er stærkt foruroligende, og jeg ser derfor frem til ekspertgruppens bidrag på området”.

Formand for ekspertgruppen, professor Mikkel Flyverbom udtaler:
”Nye, lettilgængelige former for generativ AI gør det nødvendigt at vi er opmærksomme på udviklingen og dens konsekvenser for rettigheder, sikkerhed og troværdighed og overvejer hvilken rolle kunstig intelligens kan og bør spille i vores samfund. Det kræver både, at vi forstår den teknologiske udvikling, at vi stiller krav til de tech-virksomheder, der udvikler kunstig intelligens og at vi skaber de politiske rammer for, at kunstig intelligens bidrager til det samfund, vi gerne vil udvikle. Det arbejde ser ekspertgruppen frem til at bidrage til”.

- PiB

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

07.04.2025SCM.dk

Sidste forhindring for udsættelse af CSRD ryddet af vejen

04.04.2025SCM.dk

Mini-undersøgelse: ESG er strategisk og ikke compliance

04.04.2025Descartes

Sponseret

Defense Trade Solutions forenkler forsvarsindustriens eksport med Descartes-løsning

03.04.2025SCM.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

01.04.2025SCM.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025SCM.dk

Verdion styrker nordisk team med tre strategiske forfremmelser

28.03.2025SCM.dk

Regionernes klimaaftryk daler kraftigt

27.03.2025SCM.dk

Nemmere at klare opgaven med producentansvar

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
SCANLOX ApS
Messe
Innovationboard hos Mazak

Opdag, hvordan automation kan optimere jeres logistik, og mød eksperterne, der giver svar på alle jeres spørgsmål.

Dato

24.04.2025

Tid

09:30

Sted

Mazak Danmark, Stensgårdvej 7, B, 5500 Middelfart

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

29.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

29.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online på MS Teams

Bredana Axcite A/S
Webinar
Warehouse Management Only Mode

Med Warehouse Management Only Mode får I mulighed for at implementere lagerstyring i verdensklasse – uanset ERP-system. Og/eller starte implementering af D365 med dette modul alene.

Dato

29.04.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus