30.10.2014  |  Branchenyt

Mærsk vil sejle med blomster fra Afrika til Europa

Rederiet Mærsk vil puste liv i blomstereksporten ved at sejle med blomster fra Afrika til Europa. Blomsterne kommer fra Kenya, som hvert år eksporterer 12.000 ton blomster.

Verdens største containerrederi Mærsk sejler normalt med madvarer som bananer og mejeriprodukter, men nu kaster rederiet sig ud i et nyt projekt omkring blomster. Det skriver finans.dk.

Mærsk vil nemlig transportere blomster fra Kenya til Europa. I Kenya er blomster en stor eksportvare, og Kenya eksporterer hvert år 12.000 ton blomster, primært roser, til Holland med fly.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Mærsk dropper Panama-kanalen

Til at starte med vil rederiet transportere en til to fyrrefodscontainere om ugen.

”Hvis markedet er 120.000 ton, og vi siger, at der kan være 10-15 ton i en container, så er det en godkendt mængde i vores forretning. Selvom markedet ikke er større, er det noget, vi gerne vil prioritere”, siger Thomas Eskesen, chef for Maersk Lines kølecontainerforretning, til finans.dk.

Ifølge Thomas Eskesen er det endnu for tidligt at sige, hvor stor blomstertransporten bliver.

”Mærsk var jo oprindeligt et lille familierederi og er vokset derfra. Vi ved, at en lille kunde kan blive til en stor, at en lille vare kan blive større. For syv år siden var Ecuador for os et lille land, hvorfra vi transporterede bananer til fem havne. I dag sejler vi bananer til 75 lande og 152 havne. Blomster kan på samme måde vise sig at være et wild card”, fortæller Thomas Eskesen.

-KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere