07.11.2017  |  Branchenyt

Mærsk sælger Dansk Supermarked-aktier

Mærsk sælger sine sidste aktioner i Dansk Supermarked til partneren Salling, der nu vil eje hele detailkæden.

Mærsk fortsætter frasalget af aktier og forretninger, så der kan blive frigjort flere ressourcer til containerfragt, havne og logistik. I august blev olieforretningen solgt til franske Total, og i september røg Maersk Tankers videre til APMH Invest.

Nu er det så blevet detailkæden Dansk Supermarkeds tur.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

For efter flere end 50 års partnerskab mellem A.P. Møller - Maersk og Salling Gruppen har rederiet i dag annonceret, at man sælger sine resterende aktier i Dansk Supermarked til netop Salling.

Læs også: Mærsk-chef: Skibsindustrien har stadig plads til at konsolidere sig

Mærsks sidst aktiebid i Danmarks største supermarkedskæde har siden 2014 omfattet en andel på 19 procent. Med frasalget bliver Salling dermed eneejere af detailkæden.  

”Vi er i Mærsk stolte af at have været med på en meget succesfuld rejse gennem mere end fem årtier. Derfor har det også været særligt vigtigt for os at have bidraget til en dansk løsning, hvor en af Danmarks største private arbejdsgivere vedbliver med at have hovedkvarter i Aarhus. Udviklingen de seneste tre år har bevist, at det er den rette løsning for Salling, for Dansk Supermarked Group og for vores aktionærer”, siger Søren Skou, administrerende direktør for A.P. Møller – Maersk.

Mærsk sælger sin andel i Dansk Supermarked for 5,53 milliarder danske kroner. Handlen forventes afsluttet inden udgangen af året.

-CHM 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere