11.08.2022  |  Branchenyt

Mærsk opkøber Martin Bencher Group for 450 millioner

Mærsk styrker sit udbud indenfor projektlogistik gennem et nyt opkøb af den danske specialist Martin Bencher Group.

A.P. Møller – Mærsk har i sidste uge indgået en aftale om at købe Martin Bencher Group, en dansk baseret projektlogistikvirksomhed med premium-kapaciteter inden for ikke-containeriseret projektlogistik.

Martin Bencher blev grundlagt i 1997 og er en såkaldt ’asset-light’ logistikleverandør, der har specialiseret sig i projektlogistik. Martin Benchers kernekompetence er at designe end-to-end projektlogistikløsninger til globale kunder, og virksomhedens styrker omfatter dyb brancheekspertise, en solid track record samt en særdeles specialiseret organisation. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Når Martin Bencher slutter sig til Mærsk-familien, vil vi være i stand til at levere projektlogistikydelser med en høj grad af pålidelighed, en dokumenteret track-record og et stærkt fokus på sundhed, sikkerhed, sikkerhed og miljø (HSSE). Ud over at understøtte vores eksisterende kunders projektlogistikbehov vil vi også være i stand til at levere et mere omfattende tilbud til en bred vifte af industrier”, fortæller Karsten Kildahl, der er Regional direktør i Europa for Mærsk. 

Med det påtænkte opkøb af Martin Bencher vil Maersk også introducere et nyt produkt, Maersk Project Logistics.

Project logistics er et specialiseret servicetilbud, der dækker kombinationen af ​​løsningsdesign, speciel godstransport og projektledelsestjenester - herunder detaljeret planlægning, orkestrering og sekventering af end-to-end forsendelser fra leverandører til destinationssteder.

Læs også: 2021 blev rekordår for Mærsk

Projektlogistik er ikke nyt for Mærsk, da virksomheden i forvejen har niche-kompetencer med base hovedsageligt i Europa og Nordamerika. Men for at udvide og modne serviceudbuddet, vil eksisterende aktiviteter blive konsolideret til et globalt produktudbud.

Sammen med opkøbet af Martin Bencher vil dette sætte Mærsk i stand til at accelerere sine projektlogistikkapaciteter betydeligt og udvikle et enestående integreret tilbud til at betjene eksisterende og fremtidige kunder, også inden for nye industrier.

”Kunder, der har behov for projektlogistik, er klar over de begrænsninger og udfordringer, de står over for, og søger strategiske partnere med tilstrækkelige ambitioner og styrke til at håndtere hele deres globale forsyningskæde nu og i de kommende år. Sammen med Mærsk vil vi have skalaen, engagementet og evnerne til at håndtere hele logistikarbejdet for kunder over hele verden – samt ekspandere til nye industrier”, siger Peter Thorsø Jensen, der er direktør for Martin Bencher.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere