26.02.2020  |  Strategi & ledelse

Mærsk indgår vild låneaftale: Renten afhænger af CO2-reduktioner

For at gøre alvor af sine ambitiøse klimamål indgår A.P. Møller-Mærsk nu et samarbejde med 26 banker om en kreditfacilitet på 35 mia. kr., hvor renten er baseret på udviklingen i virksomhedens CO2-udslip.

A. P. Møller-Mærsk vil nu gøre alvor af selskabets ambitiøse mål om at være CO2-neutral i 2050, som man meldte ud i slutningen af 2018.

Læs også: Maersk indgår nyt samarbejde om CO2-reduktioner

I en pressemeddelelse løfter selskabet sløret for et samarbejde med 26 banker om en kreditfacilitet på fem milliarder dollars (knap 35 mia. kr.), hvor renten er knyttet op på udviklingen i CO2-udledning.

Renten vil løbende blive justeret efter i hvor høj grad Mærsk formår at leve op til sit eget mål om at reducere CO2-udslippet per transport med 60 procent frem mod 2030.

Danske Bank og Nordea iblandt 
”Vi er fast besluttede på at nå vores ultimative mål om at blive helt CO2-neutrale i 2050, og denne aftale fungerer som endnu en mulighed for os til at leve op til den ambition”, siger Henriette Hallberg Thygesen, direktør for Fleet & Strategic Brands hos Mærsk, og fortsætter:

”For at realisere vores ambitiøse løfte samarbejder vi med forskere, myndigheder, teknologiudviklere, kunder, energileverandører – og nu også banker”.

Læs også: Bæredygtig shipping er ikke kun mindre CO2

Kreditfaciliteten løber over fem år med mulighed for to års forlængelse. Blandt bankerne er Danske Bank, Nordea og Handelsbanken. Franske Crédit Agricole og svenske SEB har ageret som bæredygtighedskoordinatorer.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere