13.07.2015  |  Sourcing

Leverandører nægter salg til netbutikker

En ud af tre netbutikker oplever, at leverandøren nægter salg. Det viser en undersøgelse foretaget af FDIH.

FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, lavede tidligere på året en undersøgelse af konkurrenceforholdene, og hvad leverandører må og ikke må. Undersøgelsen viser, at en tredjedel af FDIH’s medlemmer har oplevet leverandører, som nægter salg, fordi varen sælges på nettet. Det skriver FDIH på sin hjemmeside.

Det er imidlertid helt op til leverandøren selv at bestemme, hvem den ønsker at handle med, og det er derfor ikke ulovligt at nægte salg til en netbutik. Handler det derimod om, at leverandøren leverer varer til en fysisk butik, som også har en netbutik, kan leverandøren som udgangspunkt ikke nægte at levere til netbutikken.

Læs også: Danskerne vil e-handle for 90 mia. kr. i år

Undersøgelsen viser også, at hver tiende netbutik oplever, at deres leverandører kræver højere priser på varerne til netbutikkerne end på varerne til de fysiske butikker. Det handler, ifølge halvdelen af de adspurgte, om, at varerne fra netbutikkerne giver flere klager fra kunderne.

Ifølge FDIH kan det dog være ulovligt, hvis leverandøren kræver, at forhandleren betaler højere priser for netvarerne, hvis omkostningerne ved onlinesalg ikke er årsag til den forhøjede pris.

Her kan du læse om de danske regler for konkurrencebegrænsninger for forhandlere og her for leverandører.

-KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere