Lederes løn stiger langsommere ovenpå corona

Ny lønstatistik viser, at de privatansatte medlemmer af Lederne har fået en gennemsnitlig lønstigning på 2,4 procent fra tredje kvartal 2019 til 2020. Det er den laveste lønstigning til lederne i fire år, efter al sandsynlighed som følge af corona-krisen. De får dog stadig en fornuftig stigning i reallønnen på grund af de lave prisstigninger.

En mindre lønstigning end sædvanlig er forventelig ovenpå coronakrisen, ifølge Bodil Nordestgaard Ismiris. Foto: Lederne..

26.01.2021

SCM.dk

60.439 kroner. Det var den gennemsnitlige løn for et privatansat medlem af Lederne i 3. kvartal 2020. Det viser den nye lønstatistik fra Lederne, som er baseret på lønoplysninger fra Danmarks Statistik for hele 75.423 privatansatte medlemmer.

Lederne har i gennemsnit fået en lønstigning på 2,4 procent i forhold til året før. Det er lidt lavere end året før, hvor den var på 2,6 procent, og den laveste stigning for lederne i de seneste fire år. Det skyldes ifølge Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, efter al sandsynlighed corona-krisen, som ramte Danmark og dansk erhvervsliv for fuld kraft i marts 2020 og satte et tungt præg på resten af året. Det har også betydet, at Lederne i 2020 har hjulpet langt flere medlemmer, som mistede deres job.

Læs også: Lovgivning skal forhindre løndumping i transportbranchen

”Det er en helt forventelig følge af den dybe corona-krise, at ledernes lønstigninger har været på et lidt lavere niveau end de senere år. Nogle virksomheder har helt aflyst lønstigninger eller decideret sat både ledere og medarbejdere ned i løn. Og vi kan nok desværre frygte, at krisen med de nye nedlukninger også vil påvirke lederlønningerne negativt i 2021”, siger Bodil Nordestgaard Ismiris i en pressemeddelelse. 

Lønstigningen til lederne er en anelse højere end for alle lønmodtagere i den private sektor. Her var lønstigningen 2,3 procent, hvilket også er lidt lavere end i de senere år. Og både ledere og menige medarbejdere kan i øvrigt glæde sig over, at de til trods for de lavere lønstigninger får en fornuftig reallønsstigning, da priserne kun steg med gennemsnitligt 0,5 procent i samme periode.

Læs også: Amazon øger medarbejderstaben og hæver timelønnen

Når man kigger nærmere på de enkelte brancher, tyder det også på, at corona-krisen spiller meget ind i lønudviklingen. Lederne har fået de højeste lønstigninger inden for bygge og anlæg og ejendomshandel, som er brancher, der generelt har klaret sig fint under krisen.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle