14.10.2015  |  Lager & distribution

Lagerchef: Integration mellem Dynamics AX og lagerautomater giver voldsom tidsbesparelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lagerleder Jens Christian Pedersen, VM Tarm, har opnået store fordele med Kardex Remstar lagerautomater integreret med Dynamics AX. Bredana er ekspert i disse lagerløsninger gerne i kombination med total mobil lagerstyring i Dynamics AX

Det er lørdag formiddag. Lagerleder Jens Christian Pedersen, VM Tarm, nyder en tår formiddagskaffe i privaten. Så ringer telefonen. En overmontør henne på fabrikken står lige og mangler en monitor til et bakkamera, som skal monteres i en af de store tankvogne.

I ”gamle dage” - for et par år siden, før VM Tarm gik over til Kardex lagerautomater med Bredanas  integration til Dynamics AX – ville det have været en lidt kringlet affære at få sådan en vare frem i en fart. Men ikke nu.

Jens Christian Pedersen sender en flyttekladde til automaten og beder samtidig overmontøren trykke på en enkelt knap på automaten. Få sekunder efter står overmontøren med monitoren i hånden og kan komme videre i sit arbejde…  

Indkøbet af fem Kardex Remstar lagerautomater har vendt op og ned på lagerfunktionen hos VM Tarm. 7.000 af de i alt 8.000 varenumre ligger nu i skuffer i de 15 meter høje automater, som hver især rummer 300 kvadratmeter skuffeplads.

”Vi kan håndtere det dobbelte antal varer med samme personale som dengang, vi havde almindelige lagerreoler,” siger Jens Christian Pedersen.

Skuffesystemet i sig selv giver en stor del af besparelsen. Oveni kommer så integrationen med Dynamics AX, som også sparer tid og giver andre fordele.    

Indlagrings- og plukkeproces styres fra Dynamics AX

”Vi tænkte integrationen med i investeringen lige med det samme, og vores kontaktperson hos Kardex Remstar tog kontakt til Bredanas specialist på området,” fortæller Jens Christian Pedersen.

Med integration til Dynamics AX styres indlagrings- og plukkeprocessen fra ERP systemet.

Den helt store tidsbesparelse opnås ved, at flyttekladden overføres til automaten. Lagermedarbejderen skal dermed blot trykke på en enkelt knap, hvorefter alle dele på kladden spyttes ud af automaten. Uden integration til Dynamics AX skulle alle varenumre indtastes i automaten.   "Selv om der er tale om 240 dele, er det kun en enkelt knap, der skal trykkes på. Det siger sig selv, at det giver en voldsom tidsbesparelse,” siger Jens Christian Pedersen.

En anden stor gevinst ved integrationen er, at der ikke sker fejltastninger ude ved automaten. Automaten udleverer præcist det, den bliver bedt om i flyttekladden fra Dynamics AX.

”Kardex Remstar lagerautomater er totalt lukkede. Ingen henter selv. Når vi samtidig undgår fejltastninger, kan vi altid stole på, at stykantallet i automaten svarer til det, der opgives i Dynamics AX.

Bredanas integration understøtter også indlagring, og Dynamics AX opdateres automatisk med tilbagemeldingen fra lagerautomaten om de indlagrede varer.

Hvis du vil vide mere om integration af lagerautomater, er du meget velkommen til at ringe direkte til vores eksperter:

Regionsdirektør Carsten Slot, tlf. 2526 7722

Systemkonsulent Lasse Andersen, tlf. 2526 7763

Læs mere om lagerautomater/Warehouse Automation her

Mere fra Bredana Axcite A/S

Bredana Axcite A/S

https://www.bredanaaxcite.dk/

Bredana Axcite A/S er Microsoft Dynamics partnervirksomhed og har leveret IT løsninger til danske virksomheder i snart 30 år. Kernen i vores virksomhed er, at vi forstår jeres forretning. De fleste af vores konsulenter er hentet fra industrien, hvor de selv har arbejdet med produktion, logistik eller økonomi. Det betyder, at de kan tage dialogen med din virksomheds f…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere