03.01.2019  |  IT

Lagerautomater har åbent døgnet rundt

Lantmännen Schulstad har indført lagerautomater, så medarbejderne har adgang til forbrugsvarer døgnet rundt. Medarbejderne trækker selv varer i automaterne, og software sørger automatisk for genbestilling.

I Lantmännen Schulstads bageri i Hvidovre kører produktionen døgnet rundt. Det stiller krav til lageret af forbrugsvarer, for medarbejderne skal helst have adgang til det, som de har brug for døgnet rundt.

Læs også: Nye varekategorier sætter turbo på lagerautomation i Lyreco

”Tidligere kunne medarbejderne ikke få udleveret forbrugsvarer og forskellige værktøjer om natten og i weekenden, hvor lageret var lukket. Det var stressende, og derfor hamstrede de ofte batterier, handsker, bor osv. for at undgå at løbe tør, for det kunne i værste fald betyde, at produktionen måtte holde stille”, fortæller Kenneth Staal, der er teknisk chef på bageriet.

Automatiseret løsning
For tre år siden fandt han en løsning på udfordringerne, da Sanistål præsenterede ham for lagerstyrings- og optimeringskonceptet StockMaster. Det består af vendingautomater, hvor medarbejderne selv kan trække forbrugsvarer. Samtidig sikrer en særlig software, at der sker automatisk registrering, genbestilling og genopfyld af varerne.

”StockMaster har åbent døgnet rundt, og mine folk har altid adgang til det, som de skal bruge. Dertil bliver automaterne automatisk fyldt op af Sanistål, så det skal vi heller ikke bekymre os om. Det er virkelig smart”, siger Kenneth Staal.

Reducerer forbruget
Bageriets første automat blev fyldt op med mere værdifulde forbrugsvarer som fx batterier og bor. Især batterierne fyldte meget i automaten i begyndelsen, men sådan er det ikke længere.

”Vores forbrug af batterier faldt drastisk, da vi fik systemet, og vi har også reduceret forbruget af fx handsker. Det er nok mest, fordi vi helt undgår svind, når systemet holder øje med vores forbrug,” forklarer Kenneth Staal.

I samarbejde med Sanistål fandt han frem til hvilke produkter, der så kunne komme på hylderne i automaten, når nu batterierne ikke behøvede at fylde noget særligt. Det gav fx plads til, at medarbejderne også kunne hente en skruetrækker, en tang o.lign. i automaten.

Værktøjsdeling af håndværktøj
”Udover vores forbrug af varer bliver reduceret, og vi aldrig løber tør for varer, så letter indførelsen af StockMaster også i høj grad vores lagermands arbejde. Vi optimerede på mange parametre ved at få automatiseret processen”, siger Kenneth Staal.

Derfor har han løbende udvidet antallet af automater og er snart oppe på i alt fire styk.

”Vi har en maskine med almindeligt håndværktøj som boremaskiner, vinkelslibere osv., hvor medarbejderne kan låne det i maskinen og lægge det tilbage efter brug. Det har reduceret vores indkøb af håndværktøj, og vi har fået styr på, hvem der har lånt hvad”, siger Kenneth Staal.

Læs også: Sanistål klar med to lagerstyringskoncepter

Derudover har bageriet også fået en automat til kemiprodukter, og endnu en automat til forbrugsprodukter er på vej.

”Vi har en løbende dialog med Sanistål, og vi holder blandt andet statusmøder og gennemgår data på hvilke produkter, der bliver brugt, og om der er nogle produkter, der skal skiftes ud til fordel for andre. Det følger Sanistål op på, så vi hele tiden har den optimale løsning”, siger han.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere