09.03.2021  |  SCM 4.0

Kundefordele ved at bruge Direct injection til palleforsendelser i Norden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hver anden tirsdag møder du “Logistiknørderne" i PostNord Logistics. Logistiknørderne er et panel af vores absolut skarpeste specialister, som deler ud af deres viden indenfor områder, som er oppe i tiden indenfor logistik. Denne uges tema er;

Kundefordele ved at bruge Direct injection til palleforsendelser i Norden!

I takt med at e-Commerce er vokset eksplosivt, og endda endnu mere under COVID-19, oplever størstedelen af alle retailers et øget pres på at få varerne leveret ud til modtager hurtigere og billigere på både nationalt og internationalt plan. Den øgede efterspørgsel til hurtigere levering har afledt ”nye” fragtmetoder, eller rettere sagt, der er kommet et nyt fokus på eksisterende discipliner og metoder.

Direct injection er nemlig ingen måder en ny disciplin indenfor logistikverdenen, men den er i endnu højere grad blevet relevant, når vi taler om fragt på tværs af landegrænser, da den giver dig som retailer en lang række fordele, som kan øge din konkurrencekraft i et presset afsætningsmarked.


Hvad er Direct Injection?

Direct injection kan bedst defineres som en disciplin hvor flere ordrer/forsendelser konsolideres hos afskiber til en stor ”bulk sending” (en masseforsendelse) der, ved ankomst til modtagerlandet, splittes op pr. ordre og leveres til den enkelte slutkunde ved hjælp fra leverandørens distributionsnetværk. Disciplinen tillader derfor at ”bypasse” dele af de traditionelle supply chain metoder, for at sikre en lang række fordele.

Lad os komme med et praksisnært eksempel på Direct Injection; du har en virksomhed, som eksporterer en større mængde varer på paller til Norge men med forskellige leveringsadresser. Med Direct Injection konsolideres dine mange forskelligartede palleforsendelser til Norge som en bulk sending, som f.eks. bliver hentet én gang dagligt. Transportøren kører bulken direkte til konsolideringsterminalen i modtagerlandet (i dette tilfælde Norge). Herefter sørger transportøren for at fordele og fragte dine paller ”last mile” ud til den enkelte modtager. 


Som afsender, giver Direct Injection dig 4 konkrete fordele;


1. Transittider og potentielle transportskader reduceres!

Reducering af transittid sker faktisk flere steder i forsyningskæden med Direct Injection. Først og fremmest pakkes dine varer ét sted og leveres direkte til kunden i modtagerlandet. Det betyder, at varerne har færre omlastninger og går udenom den almindelige terminalhåndtering, hvor der, alt andet lige, også er størst risiko for forsinkelser og eventuelle transportskader. De færre terminalhåndteringer kan faktisk reducere transittiden med flere timer eller dage.

Derudover, når der er tale om en større mængde af paller som skal hentes pr. gang af transportøren, så kan der oftest aftales et sent afhentningstidspunkt, fordi lastbilen normalt er dedikeret udelukkende til transport af netop dine paller. Dette set-up, giver slutkunderne i modtagerlandet mulighed for at afgive ordrer til den danske eksportør og få dem leveret lige så hurtigt som en lokal leverandør i modtagerlandet vil kunne tilbyde.


2. Lavere fragtpriser pr. enhed

Hvis du kender til begrebet Economy of Scale – at gøre mere, kan gøre noget billigere – så er det faktisk det, som Direct Injection gør. Konsolideringen eller ”sam-kørslen” gør, at du kan opnå lavere fragtpriser pr. enhed end hvad der er normalt for en enkeltforsendelse. Så volumen spiller en vigtig rolle. Jo større volumer, desto billigere ”injection”. Er du derfor en e-commerce virksomhed med mange og større forsendelser, så er der stort potentiale for omkostningsreduktion i din fragt med denne disciplin.


3. Mindre Co2 udslip pr. forsendelse

Det er ikke raketvidenskab, at én stor forsendelse afgiver et væsentlig mindre Co2 udslip pr. palle end at have en lang række enkeltstående palleforsendelser. Fordeler du ét CO2 udslip for en bulk ud på antallet af paller i bulket, så vil denne være betydning lavere end hvis du sendte dem som single paller. Desuden er planlægningen og udnyttelsesgraden af transporten oftest bedre, da risikoen for forgæves afhentninger, dårlig udnyttelsesgrad og afhentninger af flere forskellige lastbiler reduceres. Så hvis du også ønsker at reducere dit Co2 aftryk på miljøet og klimaet, så kan denne løsning være god.


4. Højere kundetilfredshed

Vi tænker umiddelbart, at du vil opfatte færre transportskader, hurtigere levering, lavere priser og mere Co2 venlig fragt, som værende rigtig positivt for dig og din forretning. Og selvom dine kunder ikke kender til dynamikkerne bag din logistik eller Direct Injection, så vil lavere priser og hurtigere levering næppe være noget de vil klage over. Tværtimod kan det være med til at give dine slutkunder en rigtig god oplevelse med din forretning.


Vi tilbyder Direct Injection

I PostNord Logistics har vi en lang række kunder, som allerede benytter sig af Direct Injection i forbindelse med cross border til Sverige, Norge og Finland – og med stor succes! Vi har derfor en stor know-how og viden indenfor området, for ikke at tale om Nordens største distributionsnet.

Med en ”one-stop-solution” varetager vi hele Direct Injection disciplinen fra afhentning, transport til konsolideringsterminalen og last-mile levering ud mod slutkunden i modtagerlandet. Du kan derfor roligt lægge din fremføring og distribution i hænderne på PostNord Logistics.

Hvis du kan se potentialet af Direct Injection i din forsyningskæde, så deler vi meget gerne uforpligtende vores erfaringer med dig. Du er velkommen til at kontakte os på nedenstående, hvis du vil vide mere;

Michael Møller
Mobil: +45 52 29 50 01
Email: michael.moller@postnord.com

Michael Karmark
Mobil: +45 5229 6127 
Email: michael.karmark@postnord.com

Mere fra PostNord Logistics A/S

PostNord Logistics A/S

www.postnord.dk

PostNord Logistics A/S blev etableret i 2009 og er et datterselskab til PostNord Group AB. Vi tilbyder løsninger indenfor transport og logistik af gods- og kurerforsendelser, og er herigennem med til at styrke kerneforretningen i PostNord Danmark indenfor brev- og pakkedistribution.PostNord Logistics A/S tilbyder en bred produktportefølje af følgende services til og fra Danmark og i hele Norden:Pa…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere