06.09.2019  |  Branchenyt

Kinesisk togproducent begiver sig ind på det europæiske marked

Med købet af en af Vosslohs fabrikker i Kiel har den kinesiske togproducent CRRC nu kontrollen over en fjerdedel af Europas samlede marked for lokomotiver.

Den store kinesiske togproducent China Railway Rolling Stock Corp. (CRRC) har nu også kaster sig over det europæiske marked.

Læs også: Faldende priser giver nye muligheder for godstransport på skinner

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I sidste uge udsendte den tyske virksomhed Vossloh således en pressemeddelelse, hvori der stod, at CRRC har overtaget dele af virksomhedens forretning i en handel på mindre end 75 mio. kr.

Supply Chain Brain skriver, at handlen kommer til at betyde, at CRRC’s Zhuzhoi Locomotive vil overtage en af Vosslohs tyske fabrikker i Kiel, der ifølge SCI Verkehr har 500 ansatte, og over de seneste fem år har forsynet 25 procent af Europas dieselmarked.

CRRC i stand til at udføre transformation
Selvom et øget fokus på de traditionelle freight yards til godstog har gjort, at fabrikken ikke længere skaber profit i en verden af skiftende logistiske bevægelser og en stigende bekymring omkring CO2-udledning, burde CRRC ifølge SCI have finansielle og teknologiske redskaber til at stå for en transformation.

”Fabrikken er nødt til at genopfinde sig selv, hvis den skal finde og udvide sin plads i fremtidens jernbanekøretøjsfabrikanter”, siger Maria Leenen fra SCI ifølge Supply Chain Brain.

Læs også: Kinesiske muligheder for bæredygtig mobilitet

Ved en sammenlægning af Kinas nordlige og sydlige tog-producenter i 2015 blev CRRC landets førende fremstiller. Samme år solgte Vossloh sine spanske fabrikker, der fremstiller mere moderne dieseltoge, til Stadler Rail.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere