05.05.2021  |  Branchenyt

Kassow Robots udvider team med opfindere af første dobbelte vakuumgribere

Lasse Kieffer og Peter Nadolny Madsen, der opfandt verdens første dobbelte vakuumgribere samarbejder nu med den københavnsk-baserede cobotproducent, Kassow Robots.

Kassow Robots ApS, der producerer syv-aksede ‘cobotter’ (kollaborative robotter), har udvidet sit R&D-team. Lasse Kieffer og Peter Nadolny Madsen, der begge er kendte navne i cobotbranchen, samarbejder nu med Kassow Robots for at hjælpe ingeniør-teamet i Kastrup, København. De kommer til at bidrage med dybdegående ekspertise inden for robotteknologi, elektronik, firmware, robotapplikationer og ISO-standarder. 

Kristian Kassow var i 2007 administrerende direktør hos Universal Robots, og på det tidspunkt fik han også overtalt Lasse Kieffer til at arbejde for sit tidligere firma. Der havde de et tæt samarbejde om at udvikle de første cobots. Efter at have forladt Universal Robots grundlagde Lasse Kieffer og Peter Nadolny Madsen ‘Purple Robotics’, hvor de opfandt verdens første dobbelte vakuumgribere og etablerede et globalt salgsnetværk på et år. I 2018 solgte og fusionerede de virksomheden med OnRobot. 

Læs også: Mulighederne for automation vokser med OnRobots nye gripper

”Jeg er meget begejstret for at arbejde med Lasse Kieffer og Peter Nadolny Madsen. De er begge nogle af de skarpeste, når det kommer til det elektroniske og sikkerhedsstandarder for cobots. Desuden har vi kendt og værdsat hinandens selskab i mange år, også fordi vi alle har iværksætter-drive,” siger Kristian Kassow, der er stifter og administrerende direktør for Kassow Robots.  

Lasse Kieffer ser frem til sin nye opgave:  

”Det er imponerende, hvordan Kristian Kassow har formået at kombinere brugervenlighed og fleksibilitet i sine syv-aksede cobotter. Brugervenlighed har altid stået øverst på min prioritetsliste, og Kassow Robots' pakkeløsning passer mig derfor perfekt, især da de imødekommer en lang række kundebehov med deres fem cobot-modeller.” 

Læs også: Ny elektrisk vakuumgriber sparer dig 90 procent

Dieter Pletscher, salgschef hos Kassow Robots, er ligeledes begejstret for de nye kolleger, som han også kender fra tidligere samarbejde:  

”Vi er nu i vores tredje år, siden vi præsenterede på Automatica 2018 i München. Det er et perfekt tidspunkt for Kassow Robots at komme videre med vores udviklingsindsats", siger Dieter Pletscher, og henviser til, at Kassow Robots konsekvent har overholdt sin køreplan. I 2020 blev den femte 7-aksede cobotmodel præsenteret i form af KR1018 med en nyttelast på 18 kg. Derudover efterspørges de 7-aksede coboter i stigende grad i branchen. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere