26.09.2017  |  Branchenyt

Køber i spil til Maersk Drilling

Amerikanske Rowan er på tale som en mulig køber af Maersks olieboringsdivision, Maersk Drilling, som er vurderet til omkring fire mia. dollars. Dermed er koncernen endnu et skridt tættere på målet om at koncentrere forretningen om transport og logistik.

Som tidligere berettet her på SCM.dk, så har A.P. Møller-Mærsk sat i gang i en strategi, der skal ”… styrke den finansielle fleksibilitet hos A.P Møller–Mærsk og frigøre ressourcer, som vi kan bruge til at fokusere på den fremtidige vækst inden for containerfragt, havne og logistik”, som koncernens adm. direktør Søren Skou, har formuleret det.

Læs også: Hackerangreb koster Maersk op mod 1,9 mia. kr.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Processen startede i august, da man solgte olieforretningen til franske Total, og fortsatte i sidste uge med udmeldingen om salget af Maersk Tankers til APMH Invest, der er et af koncernens egne holdingselskaber under A.P. Møller Holding.

Nu er turen så kommet til olieboringsdivisionen Maersk Drilling, og her er der nu, på rygtebasis, kommet en mulig køber på banen i form af det amerikanske olieserviceselskab Rowan Companies, skriver Bloomberg. Ifølge Bloombergs kilder er der samtaler i gang mellem de to parter, men de kan stadig falde til jorden.

Også andre købere i spil
Maersk Drilling er af observatører vurderet til en værdi på i omegnen af fire mia. dollars (godt 25 mia. kr.), men hvor en evt. salgspris ender, er et åbent spørgsmål, som kilderne ikke vil kommentere nærmere på, skriver det amerikanske medie.

I forlængelse heraf noterer Bloomberg, at der ifølge kilderne også er interesse fra andre offshore boreselskaber, og at andre potentielle købere stadig kan nå at dukke op.

I seneste kvartal præsterede Maersk Drilling et overskud på ca. 175 mio. kr., som virksomheden selv kalder ’utilfredsstillende, men forventet’, pga. de aktuelle forhold på markedet som helhed. Det tilsvarende resultat i 2016 var på over en mia.

Læs også: Ny oliemetode åbner op for stort shippingmarked

Maersk Drillings flåde omfatter 24 borerigs, herunder boreskibe, dybhavs semi-submersibles og high-end jack-up rigs. Selskabet har 3.200 ansatte og generede sidste år et samlet overskud på $743 mio. (godt 4,65 mia. kr.).

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere