Københavns Kommune udvider erhvervsområder
Hos Københavns Kommune har man samlet 73 konkrete erhvervsindsatser i en omfattende handleplan for byens erhvervs- og vækstpolitik for 2017-2018. Det vækker glæder hos ejendomsmæglerne.
Hos Københavns Kommune har man for nylig samlet 73 konkrete erhvervsindsatser i en omfattende handleplan for byens erhvervs- og vækstpolitik for 2017-2018.
Nogle af de konkrete indsatser beror sig blandt andet på kortere sagsbehandlingstid, udvikling af nye erhvervsbydele, hjælp til international arbejdskraft og jobformidling med virksomheder i fokus.
Flere virksomheder skal vækste i København
Ifølge Anna Mee Allerslev, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester, bliver der undertiden gjort meget for erhvervslivet i København men det betyder ikke, at man er i mål endnu:
Vores mål er, at flere virksomheder kommer, vækster og skaber job i København. Det kræver en stærk service. Virksomhederne skal have den hjælp og rådgivning, som de har brug for på alle planer og tværs af kommunens forvaltninger."
Læs også: EU investering skal gøre København smartere
Målet om en erhvervsmæssig udvidelse af hovedstaden er også noget, man forholder sig til hos mæglerkæden EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Således har virksomheden kigget på nye tal fra Ejendomstorvets Udbudsstatistik, der viser, at der opleves en høj efterspørgsel inden for især industrien.
Samtidig er ledigheden for lager- og produktionsejendomme i det seneste år faldet med 30 procent i Region Hovedstaden, svarende til mere end 200.000 kvm.
Behov for medarbejdere skyld i dyr markedsleje
Med handleplanen for erhvervs- og vækstpolitikken prioriterer Københavns Kommune at skabe gode rammer for virksomhederne ved blandt andet at styrke infrastrukturen, nedbringelse af sagsbehandlingstider samt at matche virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft med ledige københavnere.
Læs også: Effektiv logistik skal gøre København grønnere
Det er noget, der glæder Jørgen Jørgensen, der er direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Ifølge ham har København nemlig svært ved at følge med i udviklingen:
Det stigende behov for plads til nye medarbejdere efter krisens opbrud har betydet et markant fald i udbuddet af lokaler, og det har samtidig presset markedslejen op, siger han.
Den nye handleplan har blandt andet til mål at skabe 20.000 nye private arbejdspladser frem mod 2020. Til det formål skal der bygges yderligere 200.000 nye erhvervskvadratmeter om året.
- EL