08.01.2020  |  Lager & distribution

Jysks nye distributionscenter bliver årets logistikbygning i Bulgarien

Da den uddelingen af priser til årets bedste bygninger i Bulgarien løb af stablen, var der ikke megen tvivl om, hvilken bygning, der skulle vinde i kategorien for logistikbygninger. Jysks nye distributionscenter var foran på de fleste parametre.

Bozhuriste Distribution Center (DCB) – bygget af Jysk i 2019 – har netop vundet prisen for Årets Bedste Bygning i kategorien for logistikbygninger i den nationale konkurrence ’Building of the Year 2019’, skriver det interne medie GoJysk.

Læs også: Jysk er klar til kamp mod Amazon

Overrækkelsesceremonien fandt sted i Sofia i december. Radina Mihaylova, HR Business Partner i JYSK Bulgaria, tog imod prisen. Hun fandt prisoverrækkelsen inspirerende og var stolt af sejren til Jysk.

”Prisen er den første anerkendelse, vi modtager for vores arbejde med distributionscenteret i Bozhurishte, det mest moderne logistikcenter i Bulgarien. Vi regner med, at Jysks logistikfacilitet var det første skridt mod at modernisere Bozhuriste, så flere virksomheder vil investere i byen”, sagde hun fra scenen.

Juryen tog tre hovedkriterier i betragtning, da de skulle finde en vinder af prisen. Som det første analyserede de bygningens investeringskarakteristika, og hvordan bygningen bidrager til samfundet og bymiljøet.

Dernæst blev bygningens arkitektur, design og funktionalitet evalueret. Sidst, men ikke mindst, blev konstruktionens kvalitet, bygningens energiforbrug, andelen af vedvarende energikilder og tekniske indikatorer taget i betragtning.

Tårnhøje forventninger
Ikke overraskende scorede Jysks distributionscenter høje point i alle tre kategorier.

Georgi Popchev, Technical Manager DCB og projektleder på konstruktionsprocessen af Bozhuriste Distribution Center, mener, at prisen var velfortjent:

”Under hele projektet blev vi nødt til at være helt sikre på, at alle vores leverandører og alle, der deltog i konstruktionsprocessen, fulgte vores krav til punkt og prikke. Vi insisterede også på at få udført arbejdet til tiden, og kun meget små forsinkelser blev accepteret”, siger han ifølge GoJysk.

Automatiseringen af bygningen var det, der fik DCB til at skille sig ud fra de andre nominerede, mener logistikmanager Jaroslaw Sobczyk.

Læs også: Coop køber kæmpe logistikcenter på Fyn

”Jysk DCB er det første af sin slags i Bulgarien – den største og mest moderne logistikfacilitet. De imponerende dimensioner og teknologien får helt bestemt bygningen til at skille sig ud fra alle andre logistikfaciliteter i landet”, siger han og understreger, at der ikke var nogen seriøse konkurrenter i kategorien for logistikbygninger – de andre nominerede bygninger var ”traditionelle” logistikcentre, hvor hovedfokus har været bygningens størrelse.

- SMP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere