13.09.2019  |  Lager & distribution

Jysk indvier Bulgariens mest moderne distributionscenter

Den bulgarske premierminister, Boyko Borisov, var med, da Jysk torsdag den 12. september indviede Bulgariens mest moderne distributionscenter, passende beliggende på Lars Larsens vej i Bozhurishte udenfor hovedstaden Sofia.

“Der er en vigtig dag for Jysk, og jeg håber, at I også betragter det som en vigtig dag for Bozhurishte og Sofia. Måske endda for hele Bulgarien. Jeg er glad for, at premierminister Boyko Borisov sammen med en række andre repræsentanter for den bulgarske regering har valgt at være med her i dag til at fejre indvielsen.”

Læs også: Jysk er klar til kamp mod Amazon

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan sagde CEO & President i Jysk, Jan Bøgh, i går, torsdag d. 12. september, hvor den danske koncern holdt den officielle indvielse af sit nye distributionscenter i Bozhurishte udenfor hovedstaden Sofia, hvor det meget passende har fået adresse på Lars Larsens vej, som en hyldest til stifteren, der gik bort tidligere i år.

Blandt gæsterne til ceremonien var Bulgariens premierminister, Boyko Borisov, økonominister Emil Kranikolov og den danske ambassadør i Bulgarien, Søren Jacobsen. Efter talerne fik gæsterne selv mulighed for at gå på opdagelse i det højt automatiserede distributionscenter og høre mere om Jysks planer for fremtiden.

200 nye jobs og 10 mio. færre lastbilkilometer
”Distributionscentret er bygget med den nyeste teknologi og er det klart mest moderne i hele regionen. Når det er fuldt integreret i Jysks forretning, giver det mange fordele til Jysks kunder, for vores butikker og for miljøet,” sagde Logistics Manager Jan Oliver, der er den daglige leder af distributionscentret.

Det nye center, der Jysks ottende i Europa, spreder sig over 95.000 m2, men det, der for alvor adskiller Bozhurishte fra lignende faciliteter, er de fuldt automatiserede højlagre, som selskabet også bruger herhjemme, hvor der samlet kan opbevares 125.000 paller, når det er fyldt helt op.

Efterhånden som det sker, skal centret, der i begyndelsen betjener næsten 80 JYSK-butikker i Bulgarien, Grækenland og Serbien, også levere til butikker og kunder i Rumænien og Bosnien. På sigt skaber distributionscentret dermed 200 arbejdspladser og skal servicere mere end 320 butikker i regionen.

Dermed er åbningen også en vigtig del af Jysks strategi, da det vil give kortere leveringstid både til butikker og kunder, der køber online. Åbningen af distributionscentret i Bulgarien giver desuden betydelige miljømæssige fordele, da det vil betyde, at der skal køres cirka 10 millioner lastbilkilometer mindre hvert år.

Læs også: Coop lukker distributionscenter i Vejen, Prime Cargo overtager

Investeringen på 107 millioner euro (knap 800 mio. kr.), som er den største foretaget af en dansk virksomhed i Bulgarien, indbragte i 2018 Jysk prisen som ”Investor of the Year” i Bulgarien.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere