19.08.2016  |  Lager & distribution

Jysk udvider distributionscenter med højlager

Boligvarekoncernen Jysk vil i samarbejde med SSI Schäfer udvide sit højlager ved Uldum. Der sker for at følge med efterspørgslen og samle alle Jysks produkter under ét tag.

Med sine tre forbundne højlagre til paller og de to tilknyttede miniloadlagre til kasser er Jysks distributionscenter i Uldum vest for Horsens i forvejen et af Danmarks største. Nu skal centret udvides med endnu et højlager.

Læs også: Jysk opfører distributionscenter i Bulgarien

Udvidelsen sker som en konsekvens af vækst i Jysk-koncernen. Øget salg har betydet, at man har måttet leje sig ind hos eksterne lagre, og udvidelsen har derfor til formål igen at samle alle virksomhedens produkter på samme lokation. Samtidig skal projektet øge kapaciteten på plukkestationerne, så Jysk hurtigere kan efterkomme det øgede salg.

Det er intern logistikleverandøren SSI Schäfer, der skal stå for udvidelsen. Det nye, fjerde højlager bliver det største af Jysks lagre og kommer til at have en øget kapacitet og effektivitet sammenlignet med de tre eksisterende højlagre. Pallerne vil blive håndteret af SSI Schäfers energieffektive pallekraner af typen EXYZ. Leverancen omfatter ligeledes et conveyorsystem, en ny vareindlevering samt en ny vareudlevering, som udleverer pallerne blandt andet til førerløse trucks (AGV’er).

SSI Schäfer var i 2007 totalleverandør på den nøglefærdige løsning i Uldum, og derfor er valget af virksomheden helt naturligt, siger Executive Vice President - Logistics i Jysk, Allan K. Kjærgaard. Siden da har SSI Schäfer og Jysk også samarbejdet om et 100.000 m2 fuldautomatisk logistiklager i Polen samt en højlager-udvidelse af Jysks distributionscenter i Nässjö i Sverige.

Det stigende salg, Jysk oplever, kommer blandt via kædens webshop, og netop e-handel er grunden til, at mange virksomheder i øjeblikket må kigge på deres supply chain med nye øjne.

”Hvor virksomhederne tidligere pakkede få, men store, ordrer på paller til virksomhedens butikker, betyder den øgede e-handel, at virksomheden samtidig skal pakke mange ordrer med få ordrelinjer, som skal sendes direkte til kunden. Nøglen til at løse denne udfordring er en effektiv lagerlogistik. JYSK ser allerede nu en markant vækst inden for e-handel, og vi hjælper dem med at forberede sig ved at forbinde hele lagerområdet med et udvalgt område til deres e-handelsordre”, forklarer Sales Director for fuldautomatiske løsninger hos SSI Schäfer, Lars B. Madsen.

Læs også: SSI Schäfer hjælper e-handels-fødevareforretning med logistikløsning

Byggeriet af højlageret i Uldum påbegyndes i december og forventes færdigt i fjerde kvartal 2017. Den samlede optimering af distributionscentret forventes afsluttet i løbet af 2018. Med udvidelsen øges den samlede pallekapacitet til 215.000 lokationer. I forbindelse med leverancen vil SSI Schäfer desuden også optimere flowet mellem alle fire højlagre og udvide Jysks eksisterende software.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere