09.10.2017  |  Branchenyt

Jyske elever lærer om transportbranchen

Der er for mange negative fordomme om at arbejde i transportbranchen, mener blandt andre brancheorganisationen ITD. Derfor skal jyske 10. klasseelever i nyt projekt blive klogere på fordelene ved et job i transport.

Elever fra 10. klasse i Aabenraa Kommune skal blive klogere på, hvad det egentlig vil sige at arbejde med transport og logistik, skriver JydskeVestkysten.

Det skal i de i et forløb organiseret af Business Aabenraa, EUC Syd, IBC og brancheorganisationen ITD. I løbet af fem dage skal 230 elever fra 10. Aabenraa lære om transport og logistik gennem oplæg, opgaver og besøg i branchen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skoleleder på 10. Aabenraa, Helle Smidt, er begejstret for projektet og det tværgående samarbejde:

”De får et bredere udsyn og bliver mere nuancerede i deres valg af ungdomsuddannelse. Samtidig giver det os mulighed for at arbejde på tværs af erhvervsliv, ungdomsuddannelser og skolen”, siger Helle Smidt i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny kampagne skal give transportbranchen et bedre ry

Også ITD glæder sig over forløbet, der kan få flere unge til at vælge transport- og logistikvejen:

”Vi står i den situation, at der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft, for der er meget travlt i virksomhederne. Så uden at garantere job kan man roligt sige, at der er ret gode muligheder for at få det. Den gode startløn til blandt andre chauffører er også et aktiv”, siger Jørgen Smed, uddannelsesansvarlig i ITD, til JydskeVestkysten.

Læs også: ITD: Transportbranchen skal på Disruptionsrådets dagsorden

Projektet vil forløbe i ugerne 41 og 43, og eleverne skal konkret ende med at producere en avisforside eller en to minutter lang video om emnet.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere