03.05.2017  |  Lager & distribution

ITD: Transportbranchen skal på Disruptionsrådets dagsorden

Når Disruptionrådet inden længe begynder sit arbejde, bør transport- og logistikbranchen være øverst på dagsordenen, mener ITD’s adm. direktør.

Tilbage i december 2016 pegede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på transportbranchen som en af de brancher, der snart vil blive hårdt ramt af disruption, skriver brancheorganisationen ITD.

Læs også: ITD: Danske særregler vil hæmme transportbranchen

Derfor forventer ITD’s adm. direktør, Carina Christensen også, at transport- og logistikbranchen vil stå øverst på listen, når det netop nedsatte Disruptionråd om få uger begynder sit arbejde.

”Som statsministeren selv har peget på, så forventer vi, at transportbranchen som en af de første brancher vil blive ramt af disruption. Derfor vil vi klart anbefale, at man sætter transportområdet øverst på agendaen på et af de allerførste møder”, siger Carina Christensen.

Disruptionen består i den nye teknologi og høje grad af automatisering, der i disse år bliver udviklet i branchen. Lagerrobotter og selvkørende biler skaber både en masse muligheder, men også en øget utryghed, mener Carina Christensen, der derfor roser tiltaget til et Disruptionråd:

”De danske transportvirksomheder og deres medarbejdere har brug for klare svar på, hvordan man fra politisk hold vil bidrage til, at der fortsat vil være gode rammer og vilkår for, at danske virksomheder kan udnytte den teknologiske udvikling og skabe nye jobs”, siger hun og tilføjer:

”Vi er en af de mest udsatte brancher her og nu, og det er afgørende, at de anbefalinger, som Disruptionrådet kommer med, er så konkrete og konverterbare som muligt til et hårdt konkurrencepræget marked”.

Bevæbnet med digitalisering og innovation
Branchen vil nu ikke bare lade det være op til Disruptionsrådet at finde løsninger på de mange forandringer, men også gøre sit for at imødekomme den nye, automatiserede verden. Det slog Carina Christensen fast i sin beretning ved ITD’s generalforsamling, der blev afholdt i weekenden.

”Det glæder mig, at rigtig mange af jer arbejder med ny teknologi og IT. Hvis danske transportvirksomheder skal fastholde og vinde markedsandele, så er det helt afgørende, at I er ekstremt hurtige til at udnytte de muligheder, der opstår i kølvandet på den teknologiske udvikling”, sagde Carina Christensen, da hun talte til brancheorganisationens medlemmer.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Der blev ved generalforsamlingen især lagt vægt på digitalisering og innovation, som vigtige faktorer. ITD har eksempelvis udviklet tre apps i 2016, som skal gøre hverdagen nemmere for transportvirksomheder og samtidig er ITD’s innovationscenter blevet rykket ind i ITD.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere