23.01.2017  |  Lager & distribution

Jet Time indstiller fragtflyvning

Jet Time gennemfører sin sidste fragtflyvning om cirka tre måneder – derfra vil det kriseramte flyselskab udelukkende satse på chartermarkedet.

Det kriseramte, danske flyselskab Jet Time har efter et turbulent 2016, der blandt andet indebar et stort antal fyringer og nedlukningen af et samarbejde med SAS, valgt at indstille alt fragtflyvning den 29. april i år, skriver Check-in.dk.

Afviklingen af fragtforretningen blev annonceret i efteråret, og nu har forhandlinger med kunder og flyleasinggivere udmundet i en konkret dato for den sidste fragtflyvning.

Læs også: Uber vil indtage fragtbranchen

Indstillingen af forretningsområdet betyder, at Jet Time skiller sig af med fem Boeing 737-400 fragtfly, hvor udfasningen allerede begynder i midten af februar.

”Fragt som forretningsområde har drevet både betydelige omkostninger og kompleksitet i Jet Time, og det er derfor positivt, at vi er lykkedes med en hurtig afvikling af denne gren af vores forretning”, siger Jørgen Holme, adm. direktør i Jet Time, til Check-in.dk. Han uddyber:

”Med udfasningen af fragtområdet og ACMI på ATR72-flyene har vi taget de nødvendige skridt til at gøre Jet Time til en rentabel forretning igen med en forenklet forretningsmodel og kun én flytype i flåden. Jeg ser frem til efteråret 2017, hvor vi påbegynder videreudviklingen af Jet Times oprindelige kerneforretning, charterflyvninger (…) ”, siger Jørgen Holme.

Læs også: Luftskib skal fragte varer til Alaska

Jet Time har fløjet fragtflyvninger siden efteråret 2013, med det formål at satse på flere områder end det dengang ustabile chartermarked.

Nu er flyselskabet på vej tilbage til sin oprindelige forretningsmodel, hvor det blandt andet planen at satse på en enhedsflåde med i alt otte Being 737-passagerfly fra slutningen af 2017.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere