05.09.2017  |  Lager & distribution

JD.com efterlyser eksperter inden for dronelevering

Hos Kinas største detailvirksomhed, JD.com, har man planer om at bygge landets største dronenetværk. Derfor sætter virksomheden nu små 100 mio. kr. på højkant i jagten på eksperter, der skal designe og udvikle droner, som kan levere tunge forsendelser.

Hos den kinesiske e-handelsgigant JD.com har man netop sendt en efterlysning ud efter de bedste eksperter inden for droneleveringer og -løsninger.

Læs også: Kinesisk e-handelsgigant er klar med droneleveringer

Inden udgangen af 2017 håber virksomheden nemlig på at have ansat i alt 100 medarbejdere, der skal designe og udvikle droner, som kan levere tunge forsendelser i hele Kina, skriver South China Morning Post (SCMP).

I forbindelse med efterlysningen har virksomheden udviklet en konkurrence, hvor de deltagere, der udvikler den bedste drone, kan vinde intet mindre end 15,1 millioner dollars (95 millioner kroner).

Den Nasdaq-noterede virksomheds nuværende droneleverancer er begrænset til en række landdistrikter, men nu leder JD.com altså efter verdens bedste talenter inden for drone-teknologi, så de kan designe og skabe en mere sofistikeret service.

Står overfor flere udfordringer
Det nylige logistikinitiativ blev lanceret af embedsmænd fra JD.com i den nordvestlige del af Xi’an, hvor man også har underskrevet samarbejdskontrakter med China West Airport Group og Northwestern Polytechnical University, der skal være med til at kultivere den næste fase af dronelevering.

Inden konkurrencen skydes i gang, og virksomheden kan opnå besparelser på logistikomkostningerne, står JD.com stadig overfor begrænsninger i luftrummet, hvorfor virksomheden er nødt til at opfylde strenge sikkerhedskrav, før den kan få tilladelse til at betjene sine droner i de større byer i Kina.

Eksempelvis blev virksomheden for nylig nægtet tilladelse til at udføre prøve-droneleverancer overalt indenfor Beijings yderste sjette ringvej.

Læs også: JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Ifølge Richard Liu Qiangdong, der er JD.coms grundlægger og adm. direktør, søgte man oprindeligt tilladelse til dronelevering i Kinas mindre byer og landområder, hvor logistikomkostningerne forventes at blive reduceret med 70 procent sammenlignet med tjenester via bil, varevogn og motorcykel.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere