19.01.2017  |  Lager & distribution

Starship får nye samarbejdspartnere

Iværksætteren Janus Friis, der står bag leveringsrobotterne fra Starship, har indgået et samarbejde med to amerikanske madleveringsvirksomheder.

Den danske Skype-bagmand, Janus Friis, og partneren Athi Heinla, der sammen har udviklet leveringsrobotprojektet Starship Technologies, skal nu samarbejde med to af USA’s største madleveringsvirksomheder, DoorDash og Postmates.

Læs også: London bliver smartere i stort IoT-forsøg

Samarbejdet lanceres i forbindelse med, at et internationalt testprogram skydes i gang i de to amerikanske byer Washington D.C. og Redwood City. Testprogrammet har allerede fundet sted i flere europæiske byer, heriblandt London og Hamburg.

I testfasen skal Starship levere mad for DoorDash i Redwood City og Postmates i Washington D.C.

”DoorDash og Postmates mestrer lokal on-demand levering og deler samtidig Starships vision om at hjælpe forbrugerne til at spare både tid og penge”, siger Ahti Heinla, CEO og medstifter af Starship Technologies.

Investering fra Mercedes-Benz
Både DoorDash og Postmates er glade for samarbejdet i det kommende testprogram.

”Ved at tilføje robotter som et supplement til de titusindevis af ’dashere’, der bruger DoorDash-platformen, kan vi glæde vores kunder med hurtigere og langt mere praktiske leveringer”, siger Stanley Tang, medstifter og produktionsleder hos DoorDash. Han tilføjer:

”Mens andre virksomheder eksempelvis jagter idéer som droner, der mangler den rette infrastruktur for at kunne blive implementeret, er vi spændte på at kunne tage den autonome levering i brug inden for uger frem for år”.

Læs også: Robotter, lasere og exoskeletter – VW ser på fremtidens logistikløsninger

Ud over det nye samarbejde sikrede Starship sig tidligere på måneden en investering på 122 millioner kroner. Kapitalindsprøjtningen kommer fra Mercedes-Benz, som Starship samarbejder med i projektet ’robovan’, samt en række andre venturevirksomheder. Investeringen skal blandt andet bruges på de kommende testprogrammer i USA.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere