12.02.2020  |  Branchenyt

Iveco flytter produktionen af Nikola TRE til Tyskland

Som følge af et indgået samarbejde skal Ivecos fabrik i Ulm, Tyskland, fremover stå for produktionen af både batteri-elektriske og brændselscelle-elektriske lastvogne i Nikola TRE-serien.

Iveco er gået sammen i en joint venture med FPT Industrial og Nikola Motor Company om at producere køretøjer i Nikola TRE-serien på Ivecos produktionsanlæg i Ulm, Tyskland.

Fabrikanten CNH Industrial har købt en andel på 250 millioner dollars (godt 1,7 mia. kr.) i samarbejdet inden for tunge lastvogne. Annonceringen af partnerskabet skete ved investorens kapitalmarkedsdag i september 2019 og fulgt op i december samme år med lanceringen af Nikola TRE, en batteri-elektrisk lastvogn.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

Fabrikken i Ulm er hovedproducent af Ivecos chassiser og ligger i centrum af delstaten Baden-Württemberg. I regionen har man forpligtet sig til væsentlige investeringer i lokale forsknings- og udviklingsprojekter og er kendt for en række strategiske projektorienterede partnerskaber inden for bilindustrien.

“Vores europæiske joint venture med Nikola og dagens annoncering er et tydeligt tegn på, at nul-emission inden for langdistancetransport er ved at være en realitet, hvilket resulterer i miljøforbedringer for Europas langdistancetransportører og borgere, der er til at tage og føle på”, sagde Hubertus Mühlhäuser, der er topchef i CNH Industrial og fortsætter:

Læs også: PostNord tester lastbil på biogas

“Beslutningen om at bygge Nikola TRE i Ulm, der er centrum for den mest avancerede teknik inden for tunge lastvogne, understreger fabrikkens strategiske placering i hjertet af Tysklands teknologiske brændselscelleklynge”.

I første fase af projektet vil partnerskabet investere 40 millioner euro (knap 300 mio. kr.) i at opgradere produktionsanlægget, der skal fokusere på den afsluttende samling af køretøjet. Produktionsstarten er planlagt til første kvartal af 2021, således at leveringen af Nikola TRE kan begynde senere samme år.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere