Intelligente og autonome robotter rykker ud i det fri

Teknologisk Institut vil i en ny resultatkontrakt bane vejen for, at intelligente og autonome robotter kan rykke ud fra fabrikkerne og arbejde uden for beskyttede miljøer.

Projektet, Intelligente og autonome robotter, skal altså opbygge viden og teknologikomponenter, der kan understøtte de små- og mellemstore virksomheder herunder også startups i udviklingen af nye robotløsninger. Foto: Teknologisk Institut..

28.05.2021

SCM.dk

Ifølge prognoser fra International Federation of Robotics (IFR) vil robotmarkederne for blandt andet byggeri og inspektion vokse med op til 400 procent frem mod 2022 – en vækst Danmark kan blive en del af.

Der er dog et lille stykke vej, før robotterne selvstændigt rykker ud i det fri. ”Omgivelserne er desværre ofte en stor barriere, når det kommer til robotløsninger som for eksempel landbrug. Her kan vind, støv, lysforhold og adgangsforhold vanskeliggøre idriftsættelse af robotter, og det stiller nogle nye krav til robotteknologien”, forklarer Aske Bach Lassen, der er projektleder ved Teknologisk Institut.

Derfor vil Teknologisk Institut i en ny resultatkontrakt i samarbejde med industrien udforske potentialet for robotteknologi og udvikle, demonstrere og formidle teknologier, der kan muliggøre brugen af robotteknologi i brancher som landbrug, sundhed og byggeri.

”Der er allerede en del avancerede robotteknologi på markedet, men at flytte robotterne fra fabriksgulvet til det fri kræver brug af meget avanceret teknologi, fordi miljøet, hvor robotten skal bevæge sig og arbejde i, er meget ustruktureret. Her er kunstig intelligens, avancerede planlægningsalgoritmer og computer vision blot nogle af de værktøjer, der kommer i spil - og i nogle tilfælde kræves der endda udvikling af helt nye typer af robotter”, fortæller Aske Bach Lassen i en pressemeddelelse.

Projektet, Intelligente og autonome robotter, skal altså opbygge viden og teknologikomponenter, der kan understøtte de små- og mellemstore virksomheder herunder også startups i udviklingen af nye robotløsninger. På den måde vil det sikre automatiseringen fremadrettet.

Læs også: Covid-19 sætter yderligere skub i investeringer i softwarerobotter

”Netop øget intelligens og autonomi er vigtige teknologiske katalysatorer for fremtidens robotter. Indsatsen vil opbygge infrastruktur - udstyr og kompetence - hos Teknologisk Institut, der kan bidrage til, at Danmark fastholder en stærk, global position inden for robotteknologi. Dette i tæt dialog med og inddragelse af den danske robotindustri”, siger Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør for Teknologisk Institut.

Intelligente og autonome robotter, som varer fire år, har fået bevilliget 4.672.000 kroner per år fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

Som en del af indsatsen vil Teknologisk Institut åbne et nyt laboratorie i Odense, der udelukkende vil kigge nærmere på brugen og udviklingen af intelligente og autonome robotter. Laboratoriet bliver åbnet til ROBOTBRAG 2021 den 26. august. Du kan tilmelde dig her.

Resultatkontrakten Intelligente og autonome robotter er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Læs mere på bedreinnovation.dk

- KCP

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.12.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Bliv skarpere på SCM med diplomkurser på DTU

19.12.2024SCM.dk

Klimakredit-diskussionen er langt fra slut

16.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Kickstart 2025 med nye kompetencer inden for kvalitetsledelse

12.12.2024SCM.dk

It-aktør lancerer CSRD-løsning der forenkler compliance

10.12.2024SCM.dk

Erhvervsleder: Bestyrelserne skal omfavne EU-krav

10.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

10.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jagten på at skabe en bedre fremtid

09.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Mere sikkerhed - mindre aftryk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup