12.10.2020  |  IT

Covid-19 sætter yderligere skub i investeringer i softwarerobotter

Du skal have klaret nogle trivielle opgaver i din virksomhed som at betale regninger og oprette nogle varer i dit system - så du sætter en medarbejder til det. Men det er ikke en menneskelig medarbejder. I stedet er det en softwarerobot, der imiterer et menneske. RPA-teknologien er blevet så populær, at man forventer, markedet vil repræsentere godt to milliarder USD i 2021. Og det er ikke kun it-cheferne, der køber ind.

“Nøglen til udviklingen i RPA projekter er deres evne til at forbedre proces-kvalitet, hastighed og produktivitet, som i stigende grad bliver vigtigt i takt med, at organisationer prøver at reducere omkostningerne under covid-19”, siger Fabrizio Biscotti, reseach vice president hos analyse- og rådgivningsvirksomheden Gartner, i en pressemeddelelse. ”Virksomheder kan hurtigt gøre fremskridt på deres digitale optimeringsinitiativer ved at investere i RPA software, og tendensen fordufter ikke lige foreløbig”.

Mulighederne ved software-robotter, også kaldet Robotic process automation-software, der imiterer et menneske foran en computer, er ved at gå op for erhvervslivet, og coronakrisen har ikke fået salget til at gå i stå – snarere tvært imod. Som med automation i produktionsvirksomheder, kan trivielle opgaver nemt overtages af robotter. Det betyder færre menneskelige fejl og frigiver samtidig hænder såvel som hjerner til vigtigere opgaver i virksomheden. Resultatet ser ud til at blive en global omsætning på godt en milliard danske kroner i år, samtidig med at man forventer en tocifret vækst i omstæningen til næste år på 19,5 procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Popularitet post corona

Men det er ikke kun i IT, at RPA gør sig relevant. Gartner forventer, at halvdelen af nye RPA-købere i 2024 sidder uden for IT-afdelingerne.

”Førende RPA software sælgere har succesfuldt gået efter økonomichefer og vicedirektører i stedet for IT alene. De kan lide den hurtigere implementering af kodningsfri automation. Deres udfordring ligger i at integrere RPA succesfuldt på tværs af heterogene, omskiftelige miljøer, hvor IT koordination kan gøre en forskel”, siger Biscotti.  

Det er forventet, at man på den anden side af 2020 har set et 10 til 15 procents prisfald på RPA software – en udvikling, der vil fortsætte 2021 og 2022.

Læs også: Corona sætter gang i automationen i detailhandel

Gartner forventer samtidig også, at 90 procent af store virksomheder har implementeret software-robotter i en eller anden form i 2022. Det vil ske i takt med at virksomhederne ønsker at blive mere modstandsdygtige, samt i stand til at omfordele den menneskelige arbejdskraft oven på COVID-19-pandemien.

”Gartner forventer, at RPA-efterspørgsel vil vokse og serviceuddyberne vil mere konsekvent skubbe på med RPA-løsninger overfor deres kuncer på grund af indvirkningen af COVID-19”, siger Cathy Tornbohm, distinguished research vice president ved Gartner. ”En aftagende afhængighed af menneskelige arbejdskraft til rutineprægede, digitale processer vil blive mere populært blandt brugere - ikke kun på grund af omkostningerreduktioner, men også for at sikre deres forretning mod fremtidige slag som en pandemi.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere