09.03.2018  |  Innovation

To innovationscentre baner vejen for ny teknologi

Kuehne+Nagel åbner to nye innovationscentre i Europa og Asien. Målet er at booste den digitale udvikling.

Afstanden mellem forbruger og forhandler skal være kortere. Derfor åbner transport og logistikfirmaet Kuehne + Nagel nu to spritnye innovationscentre. Centrene i henholdsvist Singapore og hollandske Utrecht skal fungere som legeplads for ny og innovativ teknologi.

Læs også: Danmark i top 10 over lande med robotter

”Med innovationscentrene investerer vi i research og nye teknologier, der vil accelerere den digitale udvikling,” siger medlem af bestyrelsen og ansvarlig for contract logistics for K+N, Gianfranco Sgro.

I samarbejde med den danske producent Universal Robots er firmaet et af de første på markedet til at implementere samarbejdsrobotter (co-bots) som et aktivt led i deres supply chain. Med tiden vil endnu mere manuel arbejdskraft blive erstattet af robotter.

”Vi arbejder på en problemfri udveksling af data i forskellige systemer, der på sigt skal drives automatisk og dermed minimere den manuelle indsats. Derudover skaber vi nye tjenester og platforme, der giver vores kunder mulighed for nemt at oprette forbindelse til Kuehne + Nagel. Ved at anvende Big Data og fremtidsanalyser kan supply chains blive styret lang mere effektivt”, fortæller informationschef Martin Kolbe.

Centrene fungerer som forsøgskaniner for nye digitale supply chain-løsninger, der er udviklet i samspil med universiteter, start-ups og andre organisationer. Ved blandt andet at inkludere forbrugeren sigter K+N efter at få hurtige svar på om, hvorvidt de nye innovative tiltag rammer plet. Begge centre er åbne for offentligheden, så alle kan være med til at teste den nyeste teknologi.

Innovative løsninger i højsædet
Centeret i Utrecht fokuserer på automation og plukketeknologi, mens centeret i Singapore specialiserer sig i analyser af data og loT.

Hermed rykker K+N ind på det asiatiske marked, og det glæder man sig til i millionbyen.

”Vi er glade for, at Kuehne + Nagel har valgt Singapore som base for at udvikle nye digitale kompetencer til globalt brug. Centeret her vil bidrage til at styrke samarbejdet internt i det logistiske system og fremskynde skabelsen af innovative logistikløsninger, så vi fortsat vil være førende i branchen”, siger Kelvin Wong, administrerende direktør i Singapore Economic Development Board (EDB), der støtter innovationscenteret i Stillehavsområdet. 

Læs også: Digitalisering kræver nye måder at køre driften på

Markedet stiller høje krav til digital forandring og udvikling i virksomhederne, hvis de ikke vil hægtes af. Ved indvielsesceremonien i Singapore annoncerede K+N et partnerskab med det globale softwarefirmaet Honeywell som skal hjælpe med at revolutionere de teknologiske processor hos K+N. Det vil ske ved hjælp af cloud-baseret software, stemmestyrede og automatiserede løsninger på lagrene.
 

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere