16.08.2016  |  Branchenyt

Infrastrukturen ved nye supersygehuse bliver forbedret

Det skal være nemt at komme til og fra landets nye supersygehuse med både bil og tog. Derfor har staten afsat betydelige midler til en række projekter, som forbedrer den trafikale tilgængelighed.

Adgangen til de nye supersygehuse og universitetshospitaler, som bliver bygget forskellige stedet i landet, skal være helt i top for såvel patienter, pårørende og personale som godstransport.

Læs også: Supersygehusenes automatiske fremtid

Derfor har staten afsat betydelige midler til en række projekter, som skal forbedre infrastrukturen omkring sygehusene, lyder det fra transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt i et svar til den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn.

Odense og Midtjylland
På motorvejen ved det kommende sygehus i Odense bliver et nyt tilslutningsanlæg opført. Anlægget skal være til mest mulig gavn for arbejdet med opførslen af det nye Odense-sygehus, skriver Dagens Byggeri.

I Midtjylland bliver infrastrukturen omkring det nye hospital i Gødstrup ligeledes forbedret. Her opføres en motorvej til 3,4 milliarder kroner mellem Herning og Holstebro, som forventes færdig i 2018, samt en vejforbindelse til det nye sygehus.

I forlængelse heraf går yderligere 452 millioner kroner til en motorvejslinjeføring til sygehusets placering i Gødstrup, hvor der desuden etableres en togstation, som åbner samtidig med hospitalet i 2019.

Ny station i Nordsjælland
Ifølge Dagens Byggeri bliver der bygget en ny station i området Favrholm syd for Hillerød, hvor et nyt hospital efter planen slår dørene op i 2020.

Læs også: Partier vil droppe miljøskadelig motorvej

Favrholm Station kommer til at ligge i det knudepunkt, hvor Frederiksværksbanen møder S-toglinjen mod Hillerød. På den måde får de rejsende mulighed for at tage både et lokalbanetog og et S-tog til det kommende hospital.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere