Annonce

Opret nyhed

Der er ikke udsigt til en Ring 5-motorvej rundt om København lige med det samme. Foto: Flickr/European Roads

Partier vil droppe miljøskadelig motorvej

EL, K og R ønsker at ophæve arealreservationerne til en Ring 5-motorvej gennem Nordsjælland. Anlæggelsen af motorvejen vil nemlig have betydelige miljømæssige skadevirkninger, lyder det fra partierne bag forslaget.

PLANLÆGNING

Enhedslisten, Konservative og Radikale Venstre er nu gået sammen om et beslutningsforslag, der skal ophæve arealreservationerne i den såkaldte Ring 5-transportkorridor og dermed droppe planerne om at anlægge en Ring 5-motorvej gennem Nordsjælland. Det skriver licitationen.dk.

Læs også: Modulvogntog er en miljøgevinst

Arealreservationerne til motorvejen går nemlig igennem både Mølleådalen og Store Dyrehave, som i sommeren 2015 blev udpeget som UNESCO verdensarv.

Derfor vil en udnyttelse af transportkorridoren, der blev oprettet for 42 år siden, uundgåeligt konflikte med disse betydelige miljøinteresser, lyder meldingen fra Enhedslistens klima- og miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

”Det er et forældet synspunkt, at man skal anlægge veje for at aflaste andre veje. Vi står overfor nogle store klimamæssige udfordringer, og aflastningen af vejnettet skal derfor ske ved investeringer i den kollektive trafik. Dertil kommer, at RING 5 vil ende som en transitmotorvej, så svenske lastvogne kan komme hurtigere til Europa. Det skal vi i Danmark ikke lægge asfalt til”, siger Maria Reumert Gjerding til licitationen.dk.

Læs også: CO2-neutral transport i Tyskland

Partierne bag forslaget håber på at kunne finde et alternativt flertal uden om Venstre og Socialdemokratiet. Og Dansk Folkeparti er bestemt ikke afvisende.

”Vi er som udgangspunkt positive, men det skal først vendes med gruppen. I min optik kommer der ikke en Ring 5, og derfor er det godt, at det her forslag kommer, så vi kan få debatteret, om vi skal ophæve alle arealreservationer eller bare nogle af dem”, siger DF’s transportordfører, Kim Christiansen, til licitationen.dk.

-SSM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce