16.06.2014  |  Strategi & ledelse

Industrien oplever mangel på kvalificeret arbejdskraft

Indhold fra partner Hvad er dette?

I nogle dele af industrien er der nu tegn på flaskehalse, når det gælder rekruttering af nye medarbejdere.

Mangel på veluddannet arbejdskraft i dele af industrien risikerer nu at blive en stopklods for ordrefremgangen og bremse det spirende opsving, skriver dagbladet Børsen.

Læs også: Sådan får du fat i de bedste hoveder

Ifølge tal fra Danmarks Statistik oplever virksomheder, hvor 11 procent af de industriansatte samlet set er beskæftiget, at produktionen bremses af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er den største flaskehals siden 2007.  

"Hvis vi ikke får kvalificeret arbejdskraft ind nu, kan det absolut hæmme vores vækst. Det gør det allerede. Vi kan ikke overholde vores kunders ønsker for leveringstid. Det gør ondt på os, men hvis vi har udsolgt og ikke har mulighed for at opruste med nye medarbejdere, så mister vi ordrer", siger Rasmus Niebuhr, administrerende direktør i Niebuhr Gears, der producerer tandhjul til blandt andet Vestas, til Børsen.

Antal ledige mere end halveret
Det er dog ikke kun mangel på uddannet arbejdskraft, der kan vise sig at udgøre et stigende problem. Også antallet af ledige i dele af industrien bekymrer.  

Set i forhold til sidst et opsving ramte Danmark i 2004, er bruttoledigheden i de fem mest konjunkturfølsomme brancher mere end halveret fra 74.000 til 31.500 ledige, viser en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Læs også: Fem tendenser for talentudvikling

I første kvartal af 2014 tilkendegav i alt fem procent af virksomhederne i hele landet, at de havde svært ved at rekruttere nye medarbejdere, skriver Børsen.  

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere