I krig vinder logistik over strategi eller ?
Det er en militær sandhed, at amatører taler strategi, mens professionelle taler logistik. To nye bøger om 2. Verdenskrig beretter om, hvorfor logistikken var så afgørende.
To nye bøger af de anerkendte historieforfattere Paul Kennedy og Stephen Budiansky peger begge på, hvor afgørende logistikken var for, at de allierede styrker under 2. Verdenskrig fik bugt med aksemagterne. Den militære succes afhang dermed ifølge forfatterne mere af veludført logistik og organisatorisk planlægning end af strategisk tænkning.
På money.cnn.com tager boganmelder Michael Schrage, forskningslektor på MIT Sloan School of Management, bøgerne til indtægt for at give strategi et ekstra skud for boven.
Strategi uden kapabilitet er intet mere end en forhåbning, skriver Michael Schrage blandt andet, men det er alle bestemt ikke enige med ham i.
At logistik således skulle være vigtigere end strategi får eksempelvis følgende kommentar med på vejen fra en læser, der kalder sig Sky Synergy:
de fleste forretningsmæssige fejl sker på grund af ringe eksekvering (for eksempel dårlig taktik eller logistik), ikke dårlig strategi. Læren heraf er, at hvis der er forskellige mulige strategier, skal man gå efter den, man med størst sandsynlighed kan implementere bedst, taktisk og logistisk, men hvis strategien er forkert, betyder en god taktik/logistik blot, at man fejler mere effektivt.
Hvad mener du? Skriv din kommentar i feltet herunder.
- JKK