19.03.2020  |  Lager & distribution

Honningfirma fordobler lager i corona-frygt

Stigende efterspørgsel og frygt for kommende logistikproblemer i forbindelse med corona-krisen har fået honningfirmaet Jakobsens A/S til at fordoble sit lager.

Honningfirmaet Jakobsens A/S vil både fordoble lageret af råvarer, emballage og færdigvarer af bekymring for, at corona-krisen med dens lukkede grænser og mangel på arbejdskraft vil medføre logistikproblemer. Det skriver borsen.dk.

Læs også: Amazon øger medarbejderstaben og hæver timelønnen

“Vi køber en hel del af vores honning i Sydamerika og i Østeuropa og lidt af vores emballage syd for grænsen. Indtil nu går det fint, men det kan jo hurtigt give problemer, når folk bliver syge, og lastbilerne skal holde i kø ved grænserne. Samtidig er der nu generelt færre på kontorerne rundt om hos told osv., så mange ting kommer fremtidig ikke til at gå helt som hurtigt som normalt”, siger Helle Reinevald, der er indehaver af Jakobsens, til Børsen.

Stigende efterspørgsel
Derfor har virksomheden besluttet at bygge sit sikkerhedslager op, således at den konstant har en buffer på seks-otte ugers produktion frem for de tidligere tre-fire uger.

Det er ikke udelukkende af frygt, at Jakobsens har valgt at udvide sit lager. Efterspørgslen er også steget under corona-krisen, hvilket ifølge Helle Reinevald skyldes, at folk med influenza gerne vil drikke te eller mælk med honning i.

Også andre fødevareproducenter oplever en stigende efterspørgsel – hos både Stryhns og Schulstad er efterspørgselen steget med hele 20-30 procent.

Læs også: Regeringen fremsætter akutte initiativer for at sikre dagligvareforsyningen

Der meldes foreløbigt ingen logistikproblemer for virksomhederne.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere