22.01.2019  |  Innovation

Renault vil transportere biler med sejlskib over Atlanten

Den franske bilproducent Renault vil sammen med Neoline, der designer bæredygtige containerskibe, sende biler og reservedele fra Europa til USA med moderne sejlskibe og dermed reducere selskabets og bilernes CO2-aftryk.

Bilproducenten Groupe Renault indgår et samarbejde med Neoline, der designer containerskibe, for at reducere sin kulstofudledning ved blandt andet at benytte vindenergi. Samarbejdet blev annonceret til Assises de la Mer-konferencen i Paris med en kontrakt på tre år.

Læs også: Rolls-Royce og Intel indgår samarbejde om selvdrevne skibe

Målsætningen er at bygge to nye containerskib, der skal sejle en sine første ture i 2020-2021 mellem Saint-Nazaire på den franske vestkyst, USA’s østkyst og den franskkontrollerede øgruppe Saint-Pierre & Miquelon syd for New Foundland.

Skibenes primære drivkraft skal være sejl for på den måde at mindske behovet for fossile brændstoffer og udslippet af drivhusgasser på oceangående ruter.

“Vores målsætning er at reducere miljøpåvirkningen fra hvert køretøj gennem hele dets levetid, fra elementtransport til levering og bortskaffelse”, siger Jean-Philippe Hermine, Vice President, Strategic Environmental Planning i Groupe Renault, og fortsætter:

”I forlængelse af vores strategi om at udforske nye bæredygtige mobilitetsløsninger og fortsætte med at reducere vores kulstofaftryk, har løsningen, som Neoline har designet, der kombinerer energieffektivitet og operationel relevans, virkelig fanget vores opmærksomhed”.

Neoline er i færd med at udvikle et fragtskib, der sejler på vindenergi, som både gør transporten renere, kundetilpasset og konkurrencedygtig. Projektet har potentiale til at reducere CO2-udledningen med op mod 90 procent i forhold til traditionelle containerskibe.

"Vi er meget tilfredse med, at Groupe Renault, en nøgleaktør inden for tilgængelig og bæredygtig mobilitet for alle, er den første partner til at være med på vores rejse ved at stole på Neolines søtransportløsning”, siger CEO for Neoline, Jean Zanuttini, og fortsætter:

”I betragtning af at den traditionelle sø-fragt står for næsten tre procent af CO2-emissionerne i Europa, har Neoline til formål at opbygge en innovativ fransk løsning til at adressere den globale miljøudfordring inden for en industriel, konkurrencedygtig ramme med støtte fra vores partnere”.

Læs også: Inttra opkøbt af E2open, der vil skabe et integreret globalt shippingnetværk

Group Renault har en overordnet miljømæssig strategi, der sigter efter at reducere koncernens samlede carbon footprint med 25 procent mellem 2010 og 2022, herunder 6 procent for sin supply chain sammenlignet med 2016.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere