30.10.2018  |  Branchenyt

Rolls-Royce og Intel indgår samarbejde om selvdrevne skibe

Engelske Rolls-Royce og det amerikanske teknologiselskab Intel planlægger at designe skibe, der kan sejle selv.

Den 15. oktober annoncerede den industrifabrikant Rolls-Royce, at man vil indlede et samarbejde med det amerikanske teknologiselskab Intel. Sammen skal de designe autonome skibe, og planerne om intelligent skibsføring skal gøre kommerciel forsendelse mere sikker.

Læs også: DFDS vil rense svovl fra skibe for 300 mio.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi er glade for at kunne skrive under på denne aftale med Intel og ser frem til at arbejde sammen om at udvikle spændende nye teknologier og produkter, som vil komme til at spille en stor rolle i muliggørelsen af sikker automatisk skibsdrift”, siger direktør for Rolls-Royce, Kevin Daffey, og tilføjer:

”Dette samarbejde kan hjælpe os med at støtte skibsejere i at automatisere deres navigation og operationer og dermed reducere eventuelle menneskelige fejl og tillade besætninger at fokusere på mere værdifulde opgaver”.

Sammenkoblingen af Rolls-Royces ekspertise inden for skibsteknologi og Intels systemteknik skal efter planen rykke ved intelligente kommunikationsdata-centrerede systemer for både skibsejere, operatører, godskunder og havne.

Også hos Intel er man begejstret for det nye partnerskab:

”Rolls-Royce er en nøglebrik i forhold til innovation i shipping-industrien. Vi er stolte over at samarbejde med dem om smarte, forbundne og data-centrerede systemer, der vil være et fundament for sikker skibsdrift over hele verden i fremtiden”, siger Adrian Criddle, General Manager i Intel UK.

Læs også: Autonome skibe testes i danske farvande

Planen er, at det nye intelligente skibsfragtsystem skal have kundskaber i form af data centre og kunstig intelligens samt sofistikerede computersystemer, der selv skal kunne håndtere navigation, opdage forhindringer og kommunikation.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere