09.06.2015  |  IT

Flere grønne datacentre i Norden

Grønne datacentre vinder frem i Norden båret frem af bedre teknologi. Det bliver også nødvendigt, for datacentre vil i fremtiden udlede mere CO2 end flybranchen.

Flere og flere virksomheder vælger at placere deres servere i store datacentre med fokus på grøn energi og øget driftsikkerhed.

For eksempel bygger Apple deres kommende datacenter uden for Viborg med fokus på effektivitet og særligt grøn energi, mens EcoDataCenter i Falun, Sverige, bygger et datacenter, der skal sætte nye standarder for grønt byggeri og en optimeret drift.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”EcoDataCenter er banebrydende, og det viser, at vi her i Skandinavien går nye veje for at få klimaaspektet med helt i front”, siger Jens Løppenthien, salgsdirektør for IT Business i Schneider Electric.

Læs også: Nordens virksomheder satser på den tredje platform

Schneider Electic leverer materiale til det grønne datacenter, og her er tale om en klimapositiv bygning, der ganske ligesom Apple i Viborg leder overskudsvarme til byens fjernvarmecentral. Årsagen er oplagt, forklarer Børge Granli, en af stifterne af EcoDB AB og EcoDataCeter. For med datacentre, der vokser og vokser, stiger CO2-udledningen ligeledes.

”Der er flere end tre millioner datacentre i verden. Ifølge flere rapporter vil datacentre om blot fem år udlede mere CO2 end den samlede flybranche", siger Børge Granli.

Læs også: Ny cloudløsning fra Infor

Det vigtigste er dog fortsat, at centrene er stabile, og tendensen skal ses i lyset af, at det i dag er muligt at få både grøn energi og et stabilt datacenter, vurderer Jens Løppenthien fra Schneider Electric.

”På den teknologiske side er der sket meget. Servere, som tidligere skulle stå i rum med en temperatur på 10-15 grader kan nu tåle at stå i 40-45 grader, og det betyder langt mindre behov for køling. Hertil kommer nye muligheder for at styre luftstrømmene i datacentrene langt mere effektivt end tidligere”, siger han.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere