29.01.2023  |  Planlægning

Gør din service meget mere rentabel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Burde kunderne leje dine produkter, frem for at købe dem? Hvor stor er fejlmargin i dine reparationer? Hvor mange kilometer kan du skære af teknikernes transport? Alt dette kan du udregne ret præcist, med den rette anvendelse af IoT og AR.

For industrivirksomheder er der mange forskellige muligheder for at optimere forretningen med data fra Internet of Things (IoT) og Augmented Reality (AR). 

Brug IoT til at skabe en ny forretningsmodel til f.eks. mere SaaS eller til at tilbyde kunden indsigt og data via Power BI rapporter fra IoT data. 

Brug IoT til at forudsige servicebehov og vær på forkant med egne eller kunders serviceintervaller. Når du kender servicebehovet kan du også lave langt mere rentable servicekontrakter. På den måde kan du undgå nedetid hos kunderne eller i egen produktion - og altid have de rette reservedele med ud - så undgår du også at dine teknikere skal køre rundt med et ukendt og kostbart varelager i bilerne, for med de rette data, ved de hvad de skal have med. 

Du kan også bruge IoT og AR til at effektivisere din service - og minimere både oplæringstid og fejl. Her er et eksempel: 

Når dine IoT-sensorer har opfanget, at en væske i maskinen er blevet for varm, så kan du på baggrund af denne info sende en servicetekniker ud til maskinen. Med det rette setup, kan du bruge denne data fra IoT sammen med Augmented Reality til at guide den servicemedarbejder, der skal udføre den pågældende service.

Augmented Reality er, hvor du bruger enten en tablet, en smartphone eller et par digitale briller (også kaldet 'smart glasses') til at se virtuelle data der 'live' tilpasses det du ellers ser omkring dig. F.eks. kan du få oplysninger om den maskine du ser på, igennem dine 'smart glasses' og få vist helt detaljeret, hvordan en reservedel udskiftes. Så bliver det ens hver gang - uanset hvilken tekniker der udfører arbejdet. 

Der er mange muligheder - og mange gange handler det om at anvende de IoT data som virksomhederne allerede har - for mange industrivirksomheder er allerede i gang, men får slet ikke nok ud af investeringen. Men det er der råd for. 

Se flere eksempler her >

Mere fra 9altitudes

9altitudes

https://www.9altitudes.com/dk/

Think big, start small, scale fast! 9altitudes Danmark består af de 4 tidligere virksomheder, Optimate, Bredana Solutions, Econocap og Dynalogic. Vi digitaliserer processer i produktions-, logistik og servicevirksomheder med Microsoft Dynamics 365 og PTC. Hos 9altitudes har vores eksperter fokus på hvad der skaber værdi for din forretning - også over tid. Vi g…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere