27.11.2020  |  Branchenyt

Forventninger til hurtig levering stiger i e-handel

Det er stadig blandt netbutikkers største udfordringer at leve op til kunders forventninger til hurtig levering. Næsten to ud fra tre vurderer, at de mister kunder, hvis de ikke leverer indenfor to dage. Bæredygtig levering bliver samtidig vigtigere for konkurrenceevnen, viser nye tal fra Dansk Erhverv.

E-handlen vokser i Danmark. Derfor kæmper virksomheder for at følge trit med både plads, personale og kunders forventninger til levering, skriver Dansk Erhverv i en analyse af 2020’s tal for e-handel.

Læs også: Nethandel er med til at redde industrilokaler fra ledighed

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hele 63 procent af virksomheder mener, at levering indenfor to dage er vigtig for ikke at miste kunder til konkurrenter. Næsten halvdelen tror de kan tilbyde samme-dag levering om to til tre år, og over halvdelen tror det bliver normen at modtage en pakke indenfor otte timer i 2025.

Højere grad af hurtig levering vinder frem i takt med, at nu knap halvdelen af danske netbutikker sender over 50.000 pakker om året.

Bæredygtighed bliver vigtigere for konkurrencen

Mens valg mellem forskellige leveringsformer og gratis fragt stadig er de vigtigste konkurrenceparametre, vokser fokusset på både bæredygtig emballage og bæredygtige leveringsformer.

Mens kun 28 procent af netbutikker vurderede bæredygtig levering som vigtig for deres konkurrenceevne i 2019, gjorde 37 procent det i 2020.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere