Fortsat støtte til Transportens Innovationsnetværk
Videndelingsorganisationen Transportens Innovationsnetværk er blandt de 17 nationale innovationsnetværksoperatører, der er blevet udvalgt af Uddannelses- og Forskningsministeriet til medfinansiering i perioden 2019 - 2020.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop sat navn på de 17 nationale innovationsnetværksoperatører, der er blevet udvalgt til støtte i 2019 og 2020, og her er Transportens Innovationsnetværk (TINV) en af de aktører, der kan se frem til fortsat medfinansiering.
Læs også: Bøgernes forsyningskæde kaster sig over digitalisering
TINV har som landsdækkende organisation i knap 10 år haft fokus på at øge innovationen inden for alle transportformer, samle aktørerne på tværs af faggrænser og domæner, skabe synergier, identificere behov for nye teknologier og skabe projekter, der skal sikre implementering af den nye teknologi, som det hedder.
Det mener man er nødvendigt for at håndtere de mange udfordringer, det danske transport- og logistikerhverv står overfor, hvilket TINV vil bidrage til at gøre ved at sætte ny teknologi, nye systemer og forretningsudvikling på dagsorden.
”I TINV har vi samlet både sø og land, hvilket er helt unikt. Der er emner, vi tager op særskilt og det vil vi fortsætte med, men det giver god mening at se på hele transport- og logistikkæden. Som eksempel kan nævnes de digitale muligheder, om det så vedrører block chain eller AR til undervisning”, siger sekretariatsleder i TINV, Mikkel Navarro Hansen.
Han er også adm. direktør i det maritime netværk Maritime Development Center (MDC) og ansøger af innovationsnetværket. Partnerskabet bag TINV består derudover af Teknologisk Institut, FORCE Technology, DTU, AAU, SDU, CBS og Transportøkonomisk Forening (TØF).
”De seneste års erfaringer og samarbejde mellem TINV og dets medlemmer har vist vigtigheden af at kunne skabe ny viden ved at samle, dele og lære af viden fra forskellige faglige og forskningstunge områder både mellem sektorer og mellem temaer”, fortæller projektleder Lone Reppien Thomsen og fortsætter:
Læs også: Nyt netværk skal se på udfordringer for vindmølletransport
”I de kommende år vil vi fortsætte dette agile arbejde. Ud af netværket på ca. 900 medlemmer er der en gruppe virksomheder og personer, der lægger mange kræfter i projektdeltagelse eller i styregrupper, og i det hele taget er med til at sikre aktualitet af de emner, der tages op i TINV, ligesom de er med til at skabe en positiv tilgang til forandring, hvilket vi ser netop kan være en udfordring i små og mellemstore virksomheder. Der er potentiale for mere innovation i erhvervet – og det ser vi frem til at understøtte.”
-AK