14.03.2018  |  Branchenyt

Nyt netværk skal se på udfordringer for vindmølletransport

Vindmølleindustriens nye transport- og logistiknetværk har netop afholdt første møde, hvor der blandt andet blev rettet fokus mod vindmølletransporter på det danske vejnet.

Vindmølleindustriens nye transport- og logistiknetværk holdt i sidste uge sit første møde, skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Til mødet kom medlemmerne, fra såvel vindmølleproducenter og havne som transport- og logistikvirksomheder, med konkrete indspark til problemstillinger, man bør samarbejde om at løse for at sikre bedst mulige betingelser for en gnidningsfri infrastruktur, når vindmøllekomponenter transporteres fra produktionsvirksomhederne og ud til kunderne.

Læs også: Syv forbrugerteknologitrends, der kan påvirke lastbilbranchen

Et af de politiske temaer, der fik særligt opmærksomhed, var bl.a. stramninger af de tidsrum, hvor der må køres transport om natten, men også at det fremover vil være sværere at køre flere meget brede komponenter ad gangen. Således har politiet lagt op til, at brede komponenter skal køres i en vinklet opstilling på trailere og blokvogne, for på den måde at begrænse særtransporternes bredde. Men udfordringen er, at der på den måde kan køres med langt færre komponenter ad gangen. 

Udover sparring og vidensdeling mellem virksomhederne, blev der lagt op til, at netværket på sigt kan se områder med potentiale for standardisering i branchen, som løfte- og håndteringsgrej. 

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere