24.03.2017  |  Lager & distribution

Forlydender om muligt samarbejde mellem DHL og AmazonFresh

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ifølge flere kilder er DHL og Amazon tæt på at indgå et samarbejde om tjenesten AmazonFresh, der skal levere mad til de tyske borgere.

Ifølge kilder tæt på sagen har DHL planer om at levere varer for Amazons tjeneste AmazonFresh i Tyskland, skriver Reuters.

Læs også: DHL: Fragtcykler skal sikre hurtig og klimavenlig levering

De to virksomheder, der ikke selv har nogen kommentarer til sagen, skal efter sigende have underskrevet en eksklusiv aftale, der senere skal vurderes af retten i Berlin.

I 2007 lancerede Amazon en leveringsservice, der skulle fragte friske fødevarer ud til borgere i Seattle. Siden har virksomheden udviklet konceptet til en række andre amerikanske byer, og i 2016 blev konceptet indført i London.

Supermarkeder klar til ny tjeneste
I Tyskland, hvor Amazon har sit næststørste marked uden for USA, har udviklingen af nethandel med dagligvarer været længe undervejs, da store supermarkedskæder som Aldi og Lidl har haft svært ved at tilslutte sig online-idéen. 

Rewe, der er landets næststørste supermarkedskæde, har imidlertid investeret kraftigt i e-handel i forventning om, at Amazons koncept kommer til Tyskland.

Læs også: Amazon samarbejder med DHL i amerikansk hub

Management-konsulentfirmaet A.T. Kearney forventer, at onlinehandlen vil repræsentere tre procent af dagligvaremarkedet i Tyskland i 2020, sammenlignet med blot en procent i dag.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere