19.10.2015  |  Strategi & ledelse

Forfalskede lægemidler præger forsyningskæden

Forfalskede lægemidler præger leverandørvirksomheder. Derfor skal du tjekke leverandører i ny database, oplyser Lægemiddelstyrelsen.

Falsk medicin og lægemidler præger forsyningskæden, hvorfor Lægemiddelstyrelsen nu anbefaler, at danske virksomheder, der engrosforhandler lægemidler, sikrer sig, at de kun modtager fra virksomheder med tilladelsen i orden.

Læs også: H. Essers satser strategisk på eget WMS

Engrosvirksomheder, parallelimportører osv. bør tjekke efter, om leverandøren er egnet, kompetent og pålidelig, inden de indgår en leveringsaftale med en ny partner.

Lægemiddelstyrelsen peger på, at man gennem EudraGMDP, der er en paneuropæisk lægemiddelstyrelse, kan tjekke forskellige leverandører og få et hurtigt svar på, om leverandøren er en valid virksomhed, der sælger de rigtige produkter. 

Læs også: Modefirmaer bruger færre kemikalier i forsyningskæden

Virksomheder skal derfor undersøge engrosforhandlertilladelser i EudraGMDP’s database. Da databasen er forholdsvis nyoprettet, er det dog ikke alle leverandører, der er overført til databasen. I sådanne tilfælde skal virksomheden kontakte EudraGMDP, oplyser lægemiddelstyrelsen.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere