21.01.2020  |  Innovation

Ford udvikler robot til pakkeleveringer

Sammen med robotvirksomheden Agility Robotics har Ford skabt verdens første opretgående leveringsrobot, der skal gøre pakkedistribution billigere og mere effektiv i fremtiden.

Ford har i samarbejde med partnervirksomheden Agility Robots udviklet Digit – en opretgående robot, der som den første af sin slags i verden skal anvendes til levering af pakker.

Læs også: Kunstig intelligens i drift tjener hurtigt sig selv hjem

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Udviklingen af Digit har haft fokus på at finde mere effektive måder at fragte pakker på og på selve kommunikationen mellem robotten og varebilen under leveringsprocessen.

”Nethandel er mere populært end nogensinde, og vi er af den overbevisning, at robotter som Digit kan gøre den stigende pakkelevering billigere og mere effektiv for både leveringsfirmaerne og involverede samarbejdspartnere”, siger Ken Washington, der direktør for avanceret ingeniørvidenskab hos Ford.

Digit er fx brugbar de steder, hvor varebilen er ufleksibel i forhold til adgang til leveringsadressen. Her vil robotten kunne fragte pakken de sidste meter til dørtrinnet. Endvidere kan den få specifikke instruktioner i forhold til det sted pakken skal placeres.

Den tobenede robot har menneskelige træk rent udseendemæssigt og besidder nogle af de samme motoriske færdigheder. Derved er den i stand til at gå på ujævne overflader, op ad trapper og kan modstå skub og mindre sammenstød.

Læs også: DSV starter dronesamarbejde i Canada

”Digit er virkelig et gennembrud for os. Vi kan nu for første gang tilbyde en menneskelignende robot, som kan være til gavn for en lang række kunder inden for forskellige industrier”, siger Damion Shelton, administrerende direktør i Agility Robotics.

Da robotten er bygget af letvægtsmaterialer, er den let at transportere og billig i drift. Samtidig kan den løfte pakker på op til 18 kilo.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere