02.02.2021  |  Planlægning

Folketinget undtager erhvervsrejsende fra skærpede restriktioner

For at undgå nye corona-mutationer eller yderligere smitte slipper ind i landet, behandlede Folketinget i sidste uge et forslag om at skærpe rejserestriktionerne. Men det ville have en lammende effekt på danske virksomheder, argumenterede Dansk Industri. Bekymringerne er nu blevet lyttet til.

I løbet af denne uge træder nye rejserestriktioner i kraft, der har til formål at forhindre unødvendig spredning af corona-virusset, samt importen af nye mutationer.

Det indebærer et krav om, at samtlige der rejser ind i Danmark, skal i isolation i 10 dage. For alle gælder, at isolationen kan afbrydes på fjerdedagen efter en negativ Covid-19 PCR-test.

Ifølge branchedirektør i Dansk Industri, Michael Svane, er der tale om meget vidtgående forslag, der har store konsekvenser for mange danske virksomheder. Derfor er han glad for, at Folketinget og regeringen har været lydhør over for erhvervslivets udfordringer.

Læs også: ODIN fastholder højt serviceniveau med fjernsupport

”Vi har stor forståelse for nødvendigheden af at undgå smitteimport. Jeg vil gerne kvittere regeringen og partierne bag aftalen for at have lyttet til erhvervslivets alvorlige bekymringer”, siger Michael Svane om forhandlingsresultatet i en pressemeddelelse.

Nu vil erhvervsrejsende stadig være omfattet af reglerne, men samtidig er der er adgang for både danske og udenlandske erhvervsrejsende til at arbejde under isolationen. Det gælder dog således, at der stadig er krav om isolation, når personerne ikke varetager deres arbejde eller i øvrigt udføre opgaver, der ikke kræver fysisk tilstedeværelse i virksomheden.

Det er også lagt fast, at deltagelse i forretningsmøder nu også anses som et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark.

Læs også: Corona sætter spor i folks digitale adfærdsmønstre

Branchedirektør Michael Svane ser det som centralt at sikre, at virksomhederne ikke bebyrdes med bureaukratiske regler, der kan ramme eksempelvis forsyningssikkerheden og eksporten.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) forventer ifølge Ritzau, at det kan træde i kraft midt i løbet af denne uge. Forslaget er nødvendigt for at holde coronasmitten nede, siger han.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere