02.02.2021 | Planlægning
Folketinget undtager erhvervsrejsende fra skærpede restriktioner
For at undgå nye corona-mutationer eller yderligere smitte slipper ind i landet, behandlede Folketinget i sidste uge et forslag om at skærpe rejserestriktionerne. Men det ville have en lammende effekt på danske virksomheder, argumenterede Dansk Industri. Bekymringerne er nu blevet lyttet til.
Det ville lamme danske virksomheder, hvis erhvervsrejsende skulle 10 dage i isolation, når de vender hjem, mener DI. Arkivfoto.
I løbet af denne uge træder nye rejserestriktioner i kraft, der har til formål at forhindre unødvendig spredning af corona-virusset, samt importen af nye mutationer.
Det indebærer et krav om, at samtlige der rejser ind i Danmark, skal i isolation i 10 dage. For alle gælder, at isolationen kan afbrydes på fjerdedagen efter en negativ Covid-19 PCR-test.
Ifølge branchedirektør i Dansk Industri, Michael Svane, er der tale om meget vidtgående forslag, der har store konsekvenser for mange danske virksomheder. Derfor er han glad for, at Folketinget og regeringen har været lydhør over for erhvervslivets udfordringer.
Læs også: ODIN fastholder højt serviceniveau med fjernsupport
”Vi har stor forståelse for nødvendigheden af at undgå smitteimport. Jeg vil gerne kvittere regeringen og partierne bag aftalen for at have lyttet til erhvervslivets alvorlige bekymringer”, siger Michael Svane om forhandlingsresultatet i en pressemeddelelse.
Nu vil erhvervsrejsende stadig være omfattet af reglerne, men samtidig er der er adgang for både danske og udenlandske erhvervsrejsende til at arbejde under isolationen. Det gælder dog således, at der stadig er krav om isolation, når personerne ikke varetager deres arbejde eller i øvrigt udføre opgaver, der ikke kræver fysisk tilstedeværelse i virksomheden.
Det er også lagt fast, at deltagelse i forretningsmøder nu også anses som et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark.
Læs også: Corona sætter spor i folks digitale adfærdsmønstre
Branchedirektør Michael Svane ser det som centralt at sikre, at virksomhederne ikke bebyrdes med bureaukratiske regler, der kan ramme eksempelvis forsyningssikkerheden og eksporten.
Justitsminister Nick Hækkerup (S) forventer ifølge Ritzau, at det kan træde i kraft midt i løbet af denne uge. Forslaget er nødvendigt for at holde coronasmitten nede, siger han.
- KCP
Branchenyt

DTL: Højere kilometerafgift bør udløse mulighed for større og tungere køretøjer
Det vil være til gavn for alle at inddrage kapacitetsforøgelser af vognmændenes materiel i de igangværende politiske forhandlinger om en kilometerafgift for de tunge lastbiler, som ventes afsluttet inden for kort tid
Branchenyt

Ny EU-lovgivning ryster international transportbranche
I sidste uge stemte Europa-Parlamentet for at udvide EU’s emissionshandelssystem (ETS II), så den fremover også vil omfatte vejtransport og bygninger.
Strategi & ledelse

Alexandra Instituttet vil bringe grønne solstrålehistorier frem i lyset
Danske produktionsvirksomheder, der allerede er godt i gang med digitalisering og bæredygtighed, kan inspirere andre virksomheder. Derfor vil Alexandra Instituttet fremhæve de gode historier til gavn for den brede industri.
Strategi & ledelse

Sådan styrker du forsyningskædens robusthed
Covid-19 har rystet alverdens forsyningskæder og afsløret mange sårbarheder, og det har på kort tid betydet, at virksomheder skifter fokus fra lean til modstandsdygtighed. Små og mellemstore danske virksomheder får nu en hjælpende hånd fra projekt på SDU.
Lager & distribution

BESTSELLER-kunder kan nu klimakompensere deres fragt
Når kunderne shopper på BESTSELLER's webshops, kan de nu gennem udvalgte fragtfirmaer klimakompensere for det aftryk, fragten sætter på kloden. Klimakompensationen bliver gratis for kunderne, da den betales af den enkelte leverandør eller BESTSELLER.
Innovation

Ny software tilbyder højere gennemsigtighed i grænseoverskridende forsyningskæder
Konstant voksende krav til kvalitet og bæredygtighed har ført til, at industrier fokuserer mere intensivt på forsyningskædens gennemsigtighed og sporbarhed. Virksomheden Holocene tilbyder en AI-drevet software (SaaS), der sætter kunder i stand til at optimere grænseoverskridende forsyningskædeprocesser.