Folkelig opbakning til solceller på industritage

Solceller på industritage bliver positivt modtaget af mere end 9 ud af 10 borgere, der har deltaget i en undersøgelse om accept af grønne teknologier.

Solceller på industritage bliver positivt modtaget af 9 ud af 10 borgere, viser en ny befolkningsundersøgelse. Foto: Mariia Mutova. .

06.09.2023

SCM.dk

Solceller på industribygninger bliver mødt med bred folkelig opbakning. Det viser en spørgeskemaundersøgelse fra DTU, der dokumenterer borgernes accept af grønne teknologier. I undersøgelsen svarer 93 procent af danskere, at de går ind for flere solceller på industritage. Samme tendens står igennem i støtten til havvindmølleparker, som får positiv opbakning fra i alt 87 procent af de adspurgte i undersøgelsen.

”Resultaterne viser, at den folkelige opbakning til solceller giver teknologien et stort potentiale på industritage. Borgernes synes, det er en fantastisk ide og det bør samfundet handle på og undersøge, om der brug for at give ejerne af industribygningerne bedre incitamenter til at sætte solceller op, fjerne eventuelt regulatoriske barrierer og gøre det muligt for energiselskaber at stå for installationerne og driften af solceller på industritage”, siger professor Jacob Ladenburg fra DTU Management.

Spørgeskemaundersøgelsen fra DTU er baseret på svar fra 1.589 respondenter og kortlægger deres holdning til grønne teknologier som fjernvarme, energibesparelser, vindmøller, solceller, CO2-fangst og lagring, og atomkraft. Et gennemgående træk i besvarelserne er, at jo længere væk teknologierne placeres fra respondenternes bopæl, jo højere er accepten af teknologierne.

”Vi ved fra flere anlægsprojekter, at den folkelige accept er vigtig for at vi får en smidig indførelse af nye grønne teknologier. Og hvis der er modstand mod den geografiske placering af teknologierne, så har vi set, at det har skabt markante forsinkelser, store økonomiske omkostninger eller ligefrem aflysning af flere projekter med både vindmøller til lands, vandkraft og solceller”, siger Jacob Ladenburg.

Læs også: Langsigtet aftale resulterer i ny solcellepark i Jylland

Undersøgelsen viser, at ud over solceller på industritage, så er fjernvarme, energibesparende teknologier og havvindmølleparker de mest accepterede teknologier og bliver positivt modtaget af henholdsvis 93 procent, 91 procent, 91 procent og 87 procent af de adspurgte. Derudover er der også positiv opbakning til CO2-fangst og lagring offshore, fra 54 procent i undersøgelsen. Det er til trods for, at det er en helt ny teknologi, som de danske borgere kun har lidt kendskab til. De mindst populære teknologier i undersøgelsen er CO2-fangst og -lagring i byområder, landdistrikter og kystnære områder, som kun modtages positivt i henholdsvis 25 procent, 32 procent og 35 procent af respondenterne. Atomkraft var den fjerde mindst accepterede teknologi med 40 procent støtte.

Endelig viser undersøgelsen, at der er betydelige forskelle i teknologiens accept på tværs af aldersgrupper. Yngre respondenter er mere positive over for atomkraft, mens ældre er mere positive over for fjernvarme.

- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online