19.03.2021  |  Branchenyt

Flybranchen er i frit fald efter 2020

At firmaers salg i gennemsnit er faldet i 2020 i forhold til 2019 kan næppe komme som en overraskelse for mange ovenpå det år, vi har haft os. At flybranchen er hårdest ramt, er næppe heller et chok. Sammenligner man med året før, har flybranchen tabt over 60 procent af sit salg.

22,3 milliarder kroner. Så stort et tabt oplevede danske firmaer, når man sammenligner salgstal fra 2020 med året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det svarer dog kun til et tab på 0,6 procent sammenlignet med 2019.

Værst står det til i flybranchen. Tilsammen tabte branchen for ruteflyvninger og branchen for serviceydelser i forbindelse med luftfart 18 milliarder kroner, hvilket kan virke som småt, når man sammenligner med de 30 milliarder, der er blevet tabt i branchen for engroshandel med brændstof. Men ser man relativt på det svarer det altså til 60 procent af salget i flybranchen, mens sidstnævnte slap med et tabt på lige over 30 procent.

Til gengæld går det stille og roligt fremad. Mellem december 2020 og januar 2021 forekom også et mindre tab, men udviklingen i særligt landbruget og byggebranchen trækker op. Mens bygge og anlæg havde en fremgang på 7,3 procent i forhold til januar 2020, oplevede landbruget en fremgang på hele 8,6 procent for samme periode.

Kilde: Danmarks Statistik

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere